3/3/16

Συναισθηματικός Δεσμός και Emotionally Focused Therapy - [6/3]

Ομιλία - παρουσίαση για τον Συναισθηματικό Δεσμό και την Emotionally Focused Θεραπεία θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου, στο Ελληνικό Κέντρο Focusing, από τη Ρίτα Βεντούρα, ψυχοθεραπεύτρια και πιστοποιημένη EFT θεραπεύτρια και επόπτρια, και τον Λύο Καλοβυρνά, σύμβουλο ψυχικής υγείας και EFT θεραπευτή. Η παρουσίαση είναι δωρεάν και απευθύνεται αποκλειστικά σε λεσβιακά, γκέι, αμφί και τρανς ζευγάρια, καθώς και μεμονωμένα ΛΟΑΤ άτομα όλων των ηλικιών.


Κυριακή 6 Μαρτίου, 18:00-20:00
two couplesΓιατί ενώ αγαπιόμαστε και νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον τσακωνόμαστε και νιώθουμε μόνοι/ες μέσα στη σχέση μας; Πώς γίνεται και κλιμακώνονται οι εντάσεις, παρότι κανείς μας δεν το θέλει;
Άραγε η επιθυμία μας για συναισθηματικό δεσμό και εξάρτηση είναι κάτι «κακό» που καλούμαστε να ξεπεράσουμε ή μήπως είναι μια έμφυτη ανθρώπινη ανάγκη που παραγνωρίζουμε, με άσχημες συνέπειες για την ψυχολογία μας;

Στην παρουσίαση θα μιλήσουμε για τη θεωρία του Συναισθηματικού Δεσμού και την Emotionally Focused Therapy, μια προσέγγιση που αποδεδειγμένα βάσει ερευνών εμφανίζει ποσοστά επιτυχίας 75% σε βάθος χρόνου. Θα εξετάσουμε το πώς η ασφαλής εξάρτηση μέσα στο ζευγάρι συμπληρώνει την αυτονομία, ενδυναμώνει τους συντρόφους και δημιουργεί λιγότερο συγκρουσιακές και πιο ουσιαστικές συντροφικές σχέσεις. Αυτή η πρωτοποριακή επιστημονική θεώρηση βοηθάει τους ανθρώπους, είτε είναι σε σχέση είτε όχι, να φωτίσουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους και του/της συντρόφου τους.
Η παρουσίαση θα γίνει από τη Ρίτα Βεντούρα, ψυχοθεραπεύτρια και πιστοποιημένη EFT θεραπεύτρια και επόπτρια, και τον Λύο Καλοβυρνά, σύμβουλο ψυχικής υγείας και EFT θεραπευτή.
Η παρουσίαση είναι δωρεάν και απευθύνεται ειδικά σε λεσβιακά, γκέι, αμφί και τρανς ζευγάρια, καθώς και μεμονωμένα ΛΟΑΤ άτομα όλων των ηλικιών.
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου18:00-20:00, στο Ελληνικό Κέντρο Focusing (Λεωφ. Αλεξάνδρας 79, 5ος όροφος).
Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, τηλεφωνήστε στο 2130.22.86.36 ή στείλτε email στο info@lyo.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου