1/3/16

Out In The Silence - [video]

Ένα ντοκιμαντέρ για τις μικρές τοπικές κοινωνίες των Η.Π.Α., όπου τα lgbtqi άτομα αντιμετωπίζονται ως απειλή. Τι και αν η Αμερική είναι από τις πιο προοδευτικές χώρες αναφορικά με τα lgbtqi δικαιώματα, τι και αν η Πολιτεία έχει υιοθετήσει ένα μεγάλο μέρος της lgbtqi ατζέντας, καταπολεμώντας τις διακρίσεις σε πολλαπλά επίπεδα...τόσο η εχθρότητα των συμπολιτών τους στις μικρές κωμοπόλεις όσο και η ένοχη σιωπή των τοπικών κοινωνικών φορέων, των εκπροσώπων των κρατικών δομών και των αρχών, έχουν μετατρέψει την καθημερινότητα των lgbtqi ατόμων σε πραγματικό εφιάλτη.

Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=VZ9hoJvAWp0

Παρατηρούμε λοιπόν, ότι οι νόμοι, αν και αποτελούν χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο για να διεκδικεί κανείς τα δικαιώματά του, δεν είναι αρκετοί για να μετατρέψουν τα "κλειστά μυαλά" σε "ανοιχτές καρδιές". Ο χρόνος, ο διάλογος, η παιδεία και οι επιστήμες είναι αξιόλογοι σύμμαχοι στην προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και η απουσία τους στη σύγχρονη εποχή πλέον θεωρείται συνενοχή!

Γι' αυτό ακριβώς πρέπει όλοι μας, μέσω του προσωπικού μας coming out όσο και μέσω της συμμετοχής μας στα κοινά και τις ακτιβιστικές πρωτοβουλίες, να αγωνιζόμαστε για το κοινό μας μέλλον, για την αξιοπρέπειά μας, για το δικαίωμα στην ασφάλεια, τη ζωή και την ευτυχία, έτσι ακριβώς όπως το απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου