27/1/13

Νέο προφυλακτικό προστατεύει 100% από το HIV!


100% προστασία ενάντια στον ιό HIV και τα λοιπά αφροδίσια νοσήματα εξασφάλισε ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Manitoba στον Καναδά, χάρη σε μια νέα επικάλυψη από νανοσωματίδια αργύρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προφυλακτικά.

Οι ερευνητές, αφού βύθισαν τα προφυλακτικά σε διάλυμα που περιείχε μικροσκοπικά νανοσωματίδια αργύρου, διεξήγαγαν μια σειρά από πειράματα, τα οποία τους οδήγησαν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι μόλις έρχονταν σε επαφή με τον ιό HIV ήταν σε θέση να αδρανοποιούν πλήρως τη μολυσματικότητά του. Ο άργυρος είναι γνωστός για την αντιβακτηριακή του δράση, η οποία καθίσταται ακόμα πιο αποτελεσματική, όταν ο αργυρός μετατρέπεται σε νανοσωματίδια. Επιπλέον, το μικροσκοπικό μέγεθος των νανοσωματιδιών τους επιτρέπει να εμποτίζονται στα προφυλακτικά πολυουρεθάνης, χωρίς να αλλάζουν το μέγεθος και το σχήμα τους.


Βέβαια, οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τη διαδικασία με την οποία τα νανοσωματίδια του αργύρου εξουδετερώνουν πλήρως τον HIV και τους άλλους ιούς. Δήλωσαν όμως πως ανυπομονούν να δουν την ανακάλυψη τους να αξιοποιείται εμπορικά.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως παρόλο που το προφυλακτικό είναι μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους προστασίας και αντισύλληψης, υπάρχει πάντα ένα ποσοστό αποτυχίας της τάξης του 15%.

Πηγή: techgear.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου