30/1/13

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα!


Mε πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγκροτείται ομάδα εργασίας για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Έργο της εν λόγω Ομάδας Εργασίας θα είναι η συνολική παρουσίαση του επιπέδου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, καθώς και η επεξεργασία και διαμόρφωση των αναγκαίων δράσεων και πρωτοβουλιών για την περαιτέρω προάσπιση και προαγωγή κατ' ιδίαν ανθρώπινων δικαιωμάτων» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Ρουπακιώτης διευκρίνισε επίσης ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό αξιολόγηση για τις δράσεις της στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κι επομένως οι οποιεσδήποτε συστάσεις από διεθνείς οργανισμούς προς την Ελλάδα θα ληφθούν υπόψη.

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, Απόστολος Αλεξόπουλος, Λίτσα Αμανατίδου, Τζένη Βαμβακά, Νίκος Βούτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Ηρώ Διώτη, Ρένα Δούρου, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Τάσος Κουράκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Στέφανος Σαμοϊλης, Γιάννης Σταθάς, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Αρμόδιος εισαγγελέας για την εποπτεία των υποθέσεων, που αφορούν φυλετικό μίσος και ρατσιστικές επιθέσεις και οι οποίες θα υποβάλλονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ορίστηκε, σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Ορνεράκης.

Απώτερος σκοπός του Σχεδίου είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί, ώστε να μην χρειάζεται η πρωτοβουλία του θύματος (κάνοντας μήνυση) ρατσιστικών επιθέσεων, προκειμένου να κινηθούν οι Αρχές, μιας και πολλές φορές το ίδιο το θύμα δεν έχει τη δυνατότητα ή διστάζει να απευθυνθεί στην Αστυνομία και να ζητήσει τη δίωξη της πράξης που τελέστηκε εις βάρος του.

Πηγή: newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου