13/1/13

"Τα στερεότυπα είναι καταστροφικά!"

Συνέντευξη παραχώρησε η διευθύντρια της "Θετικής Φωνής" και μέλος του ανθρωπιστικού κινήματος, Μαριανέλλα Κλώκα στην εφημερίδα "Ο Δρόμος της Αριστεράς", μέσα από την οποία αναδεικνύεται ο ρατσιστικός χαρακτήρας των στερεοτύπων, πάνω στα οποία χτίστηκε το οικοδόμημα της ελληνικής οικογένειας, καθώς και η επίδραση αυτών των προτύπων στις ζωές εκείνων των ανθρώπων, των οποίων η προσωπικότητα και η ψυχοσύνθεση δεν ταιριάζει με τις συνήθεις κοινωνικές νόρμες.



"Η κοινωνία μας χρειάζεται υποστήριξη και εκπαίδευση για να μάθει να επωφελείται από τον πλούτο της διαφορετικότητας", δήλωσε η κα Κλώκα, θέλοντας να τονίσει ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία η διαφορετικότητα πρέπει να κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αναφορά γίνεται επίσης και στα αυξανόμενα περιστατικά βίας, για τα οποία την ευθύνη για την ανοχή έχει κυρίως το Κράτος. "Σε ζοφερούς καιρούς σαν τους σημερινούς η βία είναι σύμπτωμα μιας μεγάλης σύγχυσης. Στην αύξηση των περιστατικών βίας βοηθά το γεγονός ότι το κράτος έχει περιορίσει το ρόλο του στο πώς θα μαζέψει χρήματα για να εξασφαλίζει κάθε φορά τις δόσεις. Οι άνθρωποι φοβούνται καθώς η ανεργία και το αβέβαιο μέλλον αυξάνεται και το να ρίξουν το φταίξιμο σε έναν άνθρωπο που είναι διαφορετικός, είτε λόγω χρώματος είτε λόγω θρησκείας είτε λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού είναι μια εύκολη λύση. Οι περιπτώσεις όμως των τελευταίων αυξημένων κρουσμάτων βίας προέρχονται από οργανωμένες κοινωνικές ομάδες που πιστεύουν στη βία και δρουν φυσικά με την ανοχή της αστυνομίας."

Στην ίδια συνέντευξη δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις επιτυχίες της ΛΟΑΤ κοινότητας, όπως η διοργάνωση του Pride της Θεσσαλονίκης και η δημιουργία δωρεάν σταθερής  γραμμής υποστήριξης για την ελληνική LGBT κοινότητα, σε συνεργασία με την ΟΛΚΕ και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου