6/1/13

Καταζητείσαι!!!


Πώς θα αισθανόμασταν άραγε αν βάσει νόμου απαγορευόταν να είμαστε ο εαυτός μας;

Πόσο άγχος θα σου προκαλούσε η τριχόπτωση, αν ήξερες ότι η φαλάκρα αποτελούσε κοινωνικό στίγμα; Θα κυκλοφορούσες συνεχώς με μαύρα γυαλιά, αν τα μπλε σου μάτια ήταν η αφορμή για κακεντρεχή σχόλια; Πως θα σου φαινόταν αν η κοινωνία σε έριχνε στο περιθώριο, ποδοπατώντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά σου, απλά και μόνο εξαιτίας της ηλικίας σου;



Η ομοφυλοφιλία όπως η ηλικία, το χρώμα των ματιών και το ύψος, είναι έμφυτο χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όχι μόνο δεν αποτελεί "επιλογή", αλλά αντιθέτως αποτελεί εκ γενετής ιδιότητα, μη αναστρέψιμη, χωρίς δυνατότητα διαστρέβλωσης, μεταβολής ή τροποποίησης.

Δυστυχώς, όμως, σήμερα η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται δια νόμου σε 78 χώρες, σε πέντε από τις οποίες η μέγιστη ποινή είναι ο θάνατος. Εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη καλούνται να αγωνιστούν για το αυτονόητο...το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, στην αξιοπρέπεια και στην ίδια τη ζωή. 

Η άγνοια, η αδιαφορία και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας γύρω από οποιαδήποτε ιδιότητα, συμπεριφορά και χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπινου γένους συνιστούν απειλή για την ίδια την ανθρωπότητα και την επιβίωσή της, μιας και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα διαφοροποίησης μεταξύ των ανθρώπων. 

Επομένως, εκείνοι που αδιαφορούν ή ακόμα χειρότερα επικροτούν τις πρακτικές στοχοποίησης των ομοφυλόφιλων ως άτομα "μη φυσιολογικά" σε σχέση με το ομογενοποιημένο κοινωνικό σύνολο κι άρα καταδικαστέα με τις ανάλογες (και παράλογες!) συνέπειες, ίσως θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούν..."Who's next?"



Πηγή: www.kaleidoscopetrust.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου