27/1/13

Καταστροφικά Ειδύλλια!!

Λένε πως ο έρωτας είναι τυφλός! Όταν όμως οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, ο κοινωνικός περίγυρος και οι συγγενείς τον απαγορεύουν, τότε η καταστροφική του δύναμη συμπαρασύρει τα πάντα...

To Proud Press σας παρουσιάζει λοιπόν δύο ερωτικές ιστορίες που συντάραξαν την εποχή τους τόσο για το πάθος όσο και για τις καταστροφικές τους συνέπειες.


Oscar Wilde και Alfred Douglas

Ο Alfred «Bosie» Douglas, ο τρίτος γιος του John Douglas του Queensberry, με ευγενική καταγωγή, θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον ποιητή, μυθιστοριογράφο και θεατρικό συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ το 1891.


Ο μεγαλύτερος καυγάς του ζευγαριού θα ξεσπάσει για την κακή μετάφραση του Bosie στο έργο του Ουάιλντ «Σαλώμη», το οποίο είχε γράψει στα γαλλικά. Τα σκανδαλώδη σκηνικά που εκτυλίχθηκαν έφτασαν μέχρι τα αυτιά του πατέρα του Douglas, ο οποίος τον απείλησε με επιστολή ότι θα τον αποκηρύξει αν δεν χώριζε από τον διάσημο θεατρικό συγγραφέα και δεν έβαζε ένα τέλος στο κινούμενο σκάνδαλο που αποτελούσαν οι δυο τους, καθώς η ομοφυλοφιλία ήταν εκείνη την εποχή στην Αγγλία ποινικό αδίκημα.

Οι αντεγκλήσεις πατέρα-γιου θα κλιμακώνονταν όταν ο αδερφός του Bosie, επίσης μπλεγμένος σε ομοφυλοφιλική σχέση, θα έβρισκε ύποπτο θάνατο σε κυνηγετικό δυστύχημα. Ο πατέρας αποφάσισε να σώσει τον γιο του χαντακώνοντας τον Ουάιλντ, αφήνοντας σημείωμα στο σπίτι του, με το οποίο τον κατηγορούσε για σοδομισμό. Ο Ουάιλντ εξοργίστηκε τόσο πολύ που μήνυσε τον Μαρκήσιο του Κουίνσμπερυ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ωστόσο, η πράξη του Ουάιλντ να κινηθεί νομικά κατά του Μαρκήσιου, στράφηκε τελικά εναντίον του, καθώς βρέθηκε ο ίδιος κατηγορούμενος για ομοφυλοφιλία και τελικά καταδικάστηκε στις 25 Μαΐου του 1895 σε καταναγκαστικά έργα δύο ετών, αφού είχε νωρίτερα συλληφθεί, στις 6 Απριλίου.

Walter Jenkins


Ο Walter Jenkins γεννήθηκε το 1918 στο Τέξας των ΗΠΑ. Για 25 χρόνια θα αποτελεί το δεξί χέρι του Προέδρου των ΗΠΑ, L. Johnson, ενώ η καλοσύνη, η αφοσίωση και η αξιοπρέπειά του τον κατέστησαν ιδιαίτερα δημοφιλή στους συνεργάτες του.

Ωστόσο, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 1964 ο Jenkins συνελήφθη για απρεπή συμπεριφορά σε δημόσιες τουαλέτες, αφού ύστερα από έφοδο της Αστυνομίας πιάστηκε κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής με άλλον άνδρα. Μάλιστα ύστερα από ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας, ο Jenkins φαίνεται να συνήθιζε να επισκέπτεται τις δημόσιες τουαλέτες, προκειμένου να βρίσκει τον κατάλληλο ερωτικό σύντροφο.

Το τεράστιο σκάνδαλο θα συγκλόνιζε τον Λευκό Οίκο, με τις προεδρικές προσπάθειες συγκάλυψης του γεγονότος να αποτυγχάνουν και τις φιλελεύθερες ιδέες του Johnson να δοκιμάζονται. Αν και ο Πρόεδρος αρνήθηκε να τον αντικαταστήσει, ωστόσο η πολιτική καριέρα του Jenkins είχε καταστραφεί αμετάκλητα...


Πηγή: newsbeast.gr













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου