3/8/13

Τραβάει το σκοινί η Ρωσία!

Η Ρωσία αποφάσισε να τραβήξει το σκοινί με το νόμο περί "gay προπαγάνδας", δηλώνοντας ευθαρσώς, μέσω του Υπουργού Αθλητισμού, πως δεν σκοπεύει να τον αναστείλει (πόσο μάλλον να τον ακυρώσει) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi το 2014. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι όλοι οι LGBT αθλητές, ανεξαρτήτως χώρας, κινδυνεύουν να συλληφθούν, εφόσον προβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο τη διαφορετική τους σεξουαλική ταυτότητα.



Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ισχυρίζεται πως της δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις από τη Ρωσική Κυβέρνηση, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να παραμείνει "ανενεργός" κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Ωστόσο, ο Υπουργός Αθλητισμού, Vitaly Mutko, διευκρίνισε στο R-Sport agency ότι...




"Κανείς δεν απαγορεύει στους αθλητές με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό να έρθει στο Sochi, αρκεί να μην βγαίνουν στους δρόμους και να το προπαγανδίζουν!"

Το ζητούμενο όμως είναι η Ολυμπιακή Επιτροπή να αφαιρέσει από τη Ρωσία το δικαίωμα διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, μιας και ο ρατσισμός και οι διακρίσεις που εφαρμόζονται με τον αποτρόπαιο αυτό νόμο έρχονται απευθείας σε αντίθεση με τα ολυμπιακά ιδεώδη. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, καθιστά την ίδια την Επιτροπή συνυπεύθυνη και ηθικό αυτουργό στην περιθωριοποίηση και την καταπίεση.

Αυτής της άποψης είναι και το allout.org, το οποίο καλεί τον κόσμο να υπογράψει σχετικό Υπόμνημα με σκοπό να το παραδώσει στα κεντρικά γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελβετία.



Παρόμοια Υπομνήματα και Κινήματα ξεπηδούν καθημερινά στο διαδίκτυο (διαβάστε το άρθρο μας #no_flame_for_sochi), ζητώντας από τον ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο να εκδηλώσει άμεσα τον αποτροπιασμό του. Τέτοια είναι και η κίνηση της IGLYO, η οποία σε συνεργασία με τη δική μας Colour Youth, ζητάει να βάλουμε την υπογραφή μας εκεί που είναι και το στόμα μας (κατά το "put your money where your mouth is"), ασκώντας πίεση στην πολιτική ηγεσία της Ρωσίας.


(Εδώ μπορείτε να υπογράψετε κι εσείς το σχετικό Υπόμνημα)

Αθλητές σιγά σιγά ανά τον κόσμο αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στη Ρωσία, όπως ο Ολυμπιονίκης Blake Skjellerup από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος είναι gay και δηλώνει στην Huffington Post πως η καλύτερη στάση απέναντι στη Ρωσία είναι όλοι οι lgbt αθλητές να δώσουν το παρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi, προβάλλοντας ευθαρσώς την παρουσία τους.



"'Ήμουν στην ντουλάπα για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχάριστο! Δεν θα αλλάξω τον εαυτό μου εξαιτίας κάποιων κανόνων που ισχύουν κάπου σε κάποια χώρα."

Στη Μ. Βρετανία ο κόσμος δημιούργησε ένα αίτημα στο διαδίκτυο, με το οποίο προσπαθούν να ενθαρρύνουν την Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας να συμμετέχει στους Αγώνες του Sochi, φορώντας τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Βέβαια, όταν η ομοφοβία και ο ρατσισμός βασιλεύουν σε μία χώρα, ο φασισμός καραδοκεί και με περίσσιο θράσος πλέον ξεσπαθώνει, χωρίς να ντρέπεται ή να κρύβεται, αφού η "ανδρεία" αποτελεί μέγιστη απόδειξη του ανδρισμού, που γίνεται κτήμα με αίμα (δικό σου) και κόπο (από το ξύλο που σου δίνει) και τόσο περήφανα διαλαλείται. Ο λόγος φυσικά για τα ρατσιστικά ξεσπάσματα εκείνων που απολαμβάνουν την αποδοχή των Ρωσικών Αρχών, όντας επίτιμα μέλη του fun club του Πούτιν και οι οποίοι στον ελεύθερο χρόνο τους "ψαρεύουν" gay νέους στο διαδίκτυο με πρόσχημα τις γνωριμίες, προκειμένου να τους "ισιώσουν" τη σεξουαλικότητα (!!) στην χειρότερη περίπτωση....


.... και στην καλύτερη απλά να αποκαλύψουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις στους γονείς τους. Δυστυχώς, η διοχέτευση σχετικών βίντεο στο διαδίκτυο από γνωστή ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα έχει οδηγήσει σε αυτοκτονίες νέων.






Η ρωσική LGBT νεολαία ωστόσο, αν και υπομένει όλα αυτά τα βασανιστήρια, επιμένει, δεν υποτάσσεται και δεν σιωπά. Αντίθετα, στέλνει το δικό της μήνυμα, βγαίνοντας από την αφάνεια και δείχνοντας δημόσια το πρόσωπό της, ρισκάροντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα. Διότι, όπως λένε και οι ίδιοι στο μήνυμά τους...



 "η αξιοπρέπειά μας είναι ανεκτίμητη!"



Πηγή: No-Flame-For-Sochi (facebook)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου