12/8/13

Ιταλία : Νεαρός θύμα bullying,αυτοκτονεί!


Άλλο ένα δράμα, στη γειτονιά του Αγίου Βασιλείου στη Ρώμη. Για άλλη μια φορά 14 ετών νεαρός αυτοκτόνησε, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.Σε επιστολή προς τους γονείς του, αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.Το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος, είναι μια κατάσταση που είχε κάνει τη ζωή του αδύνατη. "Είμαι ομοφυλόφιλος, κανείς δεν καταλαβαίνει το δράμα μου και δεν ξέρω πώς να κάνω  την οικογένειά μου να με αποδεχθεί", έγραψε ο δεκατετράχρονος πριν τερματίσει τη ζωή του.Ένα άλμα από το μπαλκόνι στην πισίνα ήταν αρκετό.

Ο νεαρός στην τελευταία επιστολή του, περιέγραφε ένα δράμα. Αυτό σημαίνει να είσαι γκέι έφηβος στην Ιταλία.Οι συμμαθητές μόλις το ανακάλυψαν, άρχισαν να τον πειράζουν ασταμάτητα. Στη συνέχεια, οι προσβολές και τα πειράγματα είχαν μετατραπεί σε πλήρη αδιαφορία και τον αποκλεισμό από τη ζωή της σχολικής παρέας. Σε αυτό προστέθηκε και η δύσκολη σχέση με τους γονείς οι οποίοι δεν είχαν αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία του.Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα.

Μόνο στη Ρώμη πέρυσι τον Νοέμβριο, δεκαπεντάχρονος απαγχονίστηκε στο σπίτι των παππούδων του ενώ τον Μάιο δεκαεξάχρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πηδώντας από το μπαλκόνι του σχολείου του. Ένα συνεχές δράμα, για το οποίο απαίτησε απαντήσεις από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της ιταλικής Βουλής, η δημοσιογράφος και βουλευτής Laura Boldrini. Η Third Position κάλεσε τους βουλευτές να εγκρίνουν το νόμο για την ομοφοβία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εν τω μεταξύ, το γραφείο του εισαγγελέα της Ρώμης άνοιξε έρευνα για να διαπιστωθεί αν το παιδί είχε πέσει θύμα βίας ή εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Πηγή : opuscr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου