25/8/13

"Παλαβός" ο Bradley Manning σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ!

Ανέκδοτο ή ακόμα και δικηγορικό κόλπο αποκαλούν τα ελληνικά ΜΜΕ την επιθυμία του στρατιώτη Bradley Manning για αλλαγή φύλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλακή, αφού διέρρευσε απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης στον ιστότοπο WikiLeaks.



Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 στις ειδήσεις των 20:00 (22.8.13) παρουσιάζει τον συγκεκριμένο στρατιώτη είτε "παλαβό" είτε απίστευτα πολυμήχανο, ώστε να προχωρήσει στην επίπονη και μακροχρόνια διαδικασία αλλαγής φύλου, προκειμένου να πετύχει ευνοϊκότερες συνθήκες διαβίωσης μέσα σε γυναικείες στρατιωτικές φυλακές.

"...ή παλάβωσε από την απόφαση ή ψάχνει τρόπο να βρεθεί σε στρατιωτική φυλακή γυναικών."

Εμείς φυσικά να σχολιάσουμε την απόλυτη άγνοια των δημοσιογράφων γύρω από τα θέματα των διεμφυλικών, την παντελή έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα των ανθρώπων να αυτοπροσδιορίζονται, καθώς και την παρανοϊκή τους επιχειρηματολογία ότι κάποιος θα έπαιρνε ποτέ τόσο εύκολα την απόφαση να αφαιρέσει τα γεννητικά του όργανα και να υποστεί μία πολυετή, πολύπλοκη και σκληρή θεραπεία ορμονών, προκειμένου να πετύχει καλύτερη μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη.

Παραβλέποντας την κατά τ' άλλα συνηθισμένη τρανσφοβία των ελληνικών ΜΜΕ, το ρεπορτάζ με βάση τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων αποκαλύπτει ότι ο Bradley εδώ και πολύ καιρό πάλευε με τον εαυτό του, προκειμένου να βρει την πραγματική του ταυτότητα, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει και ο στρατιωτικός - θεραπευτής του. Μάλιστα, ο Bradley του είχε στείλει την παρακάτω φωτογραφία με email, προκειμένου να του εκμυστηρευτεί το "πρόβλημά" του.

Πηγή: http://online.wsj.com
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιστότοπο bradleymanning.org, οι συνάδελφοι του Bradley στο στρατό είχαν αντιληφθεί την διαφορετικότητά του, γι' αυτό και τον χλεύαζαν, τον εξευτέλιζαν και τον εκφόβιζαν, μετατρέποντας τη ζωή του σε καθημερινή κόλαση. Ο Bradley, θέλοντας να αντιδράσει, αποφάσισε να παρελάσει ενάντια στον άτυπο στρατιωτικό νόμο "Μη ρωτάς - Μην το πεις" (Don't ask Don't tell) στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Ουάσινγκτον, δίνοντας μάλιστα και σχετική συνέντευξη, προκειμένου να αποκαλύψει τα όσα συμβαίνουν στο στρατό σε βάρος των lgbt ατόμων και των δικαιωμάτων τους.


Η ίδια η ιστοσελίδα καταλήγει... "Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποστηρίζουν τον Bradley για το προσωπικό ρίσκο που πήρε με το να κοινοποιήσει την αλήθεια σε σχέση με τις πολύπλοκες αμερικανικές συγκρούσεις στο εξωτερικό. Είναι ο μοναδικός gay Αμερικανός στρατιωτικός που έχει προταθεί τρεις φορές για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Όταν οι στρατιώτες μπαίνουν στον στρατό, δίνουν όρκο να προστατεύουν το αμερικανικό σύνταγμα και πιστεύουμε ότι οι πράξη αυτή του Bradley δυνάμωσε την δημοκρατία μας και στην ουσία εκπλήρωσε τον όρκο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοί του. 

Είμαστε υπερήφανοι που θεωρούμε τον στρατιώτη Bradley Manning ως πρότυπό μας και σκοπεύουμε να παρελάσουμε γι'αυτόν στα Pride όλης της χώρας, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι ο Bradley βάζει ψηλά τον πήχη για το πως πρέπει ένας Αμερικανός στρατιώτης, straight ή gay, να είναι."



Ο Bradley, λίγες ώρες μετά την καταδίκη του, δήλωσε τα εξής :

"Καθώς μπαίνω στην επόμενη φάση της ζωής μου, θέλω όλοι να μάθουν τον πραγματικό εαυτό μου. Είμαι η Chelsea Manning. Είμαι γυναίκα. Δεδομένου του τι αισθάνομαι και αισθανόμουν από παιδί, θέλω να αρχίσω ορμονική θεραπεία το συντομότερο δυνατό."

Ο δικηγόρος της Chelsea δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η πελάτις του δεν επιθυμεί να μεταφερθεί σε γυναικείες στρατιωτικές φυλακές, απλά θέλει να νιώθει άνετα, όντας ο εαυτός της. Επιπλέον, σκοπεύει να ξεκινήσει δικαστική μάχη, προκειμένου να επιτραπεί στην Chelsea η ορμονική θεραπεία, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η μετάβαση της στην νέα της ταυτότητα.




Πηγή: The Wall Stree Jurnal


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου