27/9/13

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Barilla

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ethnos.gr, ο Guido Barilla, Πρόεδρος της εταιρείας Barilla, φέρεται να προέβη σε ομοφοβικές δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 24, όταν ρωτήθηκε αν θα διαφήμιζε ποτέ τα προϊόντα της εταιρείας του με πρωταγωνιστές ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Συγκεκριμένα, ο Guido Barilla είπε τα εξής:

«Όχι, δεν θα το έκανα ποτέ, όχι επειδή δεν σέβομαι τους ομοφυλόφιλους, που έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να ενοχλούν τους άλλους, αλλά επειδή δεν σκέφτομαι όπως εκείνοι κι επειδή ούτως ή άλλως απευθυνόμαστε σε παραδοσιακές οικογένειες. Εάν τους αρέσουν τα μακαρόνια μας και η στρατηγική επικοινωνίας μας, μπορούν να τα τρώνε, εάν δεν τους αρέσουν ή δεν τους αρέσει αυτό που λέμε, ας επιλέξουν (προϊόντα) κάποια άλλης (εταιρείας), δεν μπορείς να τους ικανοποιείς όλους ταυτόχρονα».

Όπως ήταν φυσικό, τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά μετά από τις παραπάνω δηλώσεις, με τα αποδοκιμαστικά σχόλια στο twitter και στο facebook να πέφτουν βροχή. Μάλιστα δημιουργήθηκε και ειδικό hashtag #boicottabarilla για την περίσταση . Φαίνεται λοιπόν ότι η δύναμη του καταναλωτικού κοινού μετράει περισσότερο από όλα στη σύγχρονη εταιρική και κοινωνική πραγματικότητα, αφού επηρεάζει απευθείας την τσέπη του προμηθευτή-παραγωγού προϊόντων, γεγονός το οποίο εξανάγκασε την εταιρεία να ζητήσει συγγνώμη, δημοσιεύοντας σχετικό δελτίο τύπου, όπου επεξηγείται ότι η πρόθεση του Προέδρου ήταν να τονίσει τον παραδοσιακό ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα.

Αγαπητέ Guido, ως μακαρονάδες...επιμένουμε ελληνικά!

Πηγή: ethnos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου