5/9/13

Ομοφοβικό παραλήρημα του Newsbomb.gr


Όλα ξεκίνησαν όταν η ιστοσελίδα Newsbomb.gr δημοσίευσε ένα ομοφοβικό άρθρο ("Προστατέψτε τώρα τους νέους από την ομοφυλοφιλία όπως ο Πούτιν!"), πράγμα το οποίο ενόχλησε την εταιρεία Village Cinemas, η οποία συνεργαζόταν με τον συγκεκριμένο ιστότοπο για διαφημιστικούς σκοπούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Newsbomb,gr, η εταιρεία Village Cinemas εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία τονίζεται ότι...

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για λόγους αρχής η Village αποφάσισε να αποσύρει την διαφημιστική της καμπάνια για την ταινία “Οικογένεια Μίλερ” από την ιστοσελίδα www.newsbomb.gr . Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή αφότου υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι η διαφήμιση της ταινίας συνυπάρχει μαζί με ένα ανυπόγραφο άρθρο της εν λόγω ιστοσελίδας, με τίτλο «Προστατέψτε τώρα τους νέους από την ομοφυλοφιλία όπως ο Πούτιν!», άρθρο που καταφέρεται κατά συμπολιτών μας. Λόγω της ευαισθησίας που διακρίνει την Village, δεν θέλουμε ουδεμία σύνδεση με τέτοιου περιεχομένου κείμενα. Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση."

Αν κάποιος από σας σκέφτεται πως πρόκειται πραγματικά για μια αξιέπαινη αντίδραση της Village Cinemas, μην βιαστείτε να επιδοκιμάσετε τα αντι-ομοφοβικά αντανακλαστικά της, διότι ο ιστότοπος  Newsbomb.gr θίχτηκε και ζήτησε εγγράφως εξηγήσεις από την εταιρεία, τις οποίες και πήρε.

Αγαπητοί κύριοι,

Είναι δεδομένο για εμάς ότι η αξιοπιστία ενός διαδικτυακού τόπου δεν κρίνεται από ένα μεμονωμένο δημοσίευμα, όπως ακριβώς και η αξιοπιστία μίας κινηματογραφικής εταιρείας δεν κρίνεται από μία μεμονωμένη απόφαση βασισμένη στο θυμικό.

Η διαφωνία μας με την πολιτική Πούτιν στο θέμα της ομοφυλοφιλίας είναι κάθετη, άρα και με το εν λόγω άρθρο, αυτό όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ερμηνευτεί ως συνολική μομφή προς το έγκυρο site σας, όπως μας κατηγορήσατε. Είναι δεδομένη η αξιοπιστία του site σας -η οποία άλλωστε πιστοποιείται καθημερινά από τις χιλιάδες των χρηστών που σας επισκέπτονται- και, επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε και εμείς την εμπιστοσύνη μας προς τη δημοσιογραφική σας δουλειά.

Από τη στιγμή που η συνεργασία μας είναι σημαντική και για τις δύο πλευρές και από τη στιγμή που μας καλείτε εγγράφως να συνεχιστεί, έχουμε τη χαρά να απαντήσουμε καταφατικά. Με την ευχή, στο εξής κακοτοπιές να αποφεύγονται και από τις δύο πλευρές.

Με εκτίμηση,

Για τη Village
Γιώργος Χριστοδούλου
Δ/νων Σύμβουλος

Οι φήμες που κυκλοφορούν στο facebook κάνουν λόγο για απόλυση του υπεύθυνου επικοινωνίας της Village Cinemas, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις εκατέρωθεν.

Το ίδιο το Newsbomb.gr δηλώνει πως δεν έχει τίποτα εναντίων των lgbt ατόμων, αλλά όπως επισημαίνει...

"Είναι σαφές για όλους όσοι ανάγνωσαν το άρθρο με τίτλο «Προστατέψτε τώρα τους νέους από την ομοφυλοφιλία όπως ο Πούτιν», ότι επρόκειτο για μια πρωτοβουλία κατά της απρόκλητης προβολής και υπερέκθεσης προτύπων, τα οποία καλώς ή κακώς αποτελούν τη σημαντική μειοψηφία του συνολικού πληθυσμού της ανθρωπότητας.

Σε κανένα σημείο του το άρθρο δεν εξαπολύει επίθεση έναντι των ομοφυλοφίλων, ούτε εκφράζει ομοφοβικές απόψεις.

Στόχος του άρθρου και βεβαίως του site ήταν, είναι και θα είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μειοψηφιών, όπως επιβάλει το επίπεδο πολιτισμού που μας διακρίνει, ποτέ όμως σε βάρος των σημαντικών πλειοψηφιών, οι οποίες βιώνουν έναν ιδιότυπο ρατσισμό τα τελευταία χρόνια και που όπως φαίνεται είναι εκείνες που έχουν πραγματική ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων τους."

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Newsbomb.gr εδώ.

Ας ενημερώσει κάποιος την συντακτική ομάδα του Newsbomb.gr ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης καμιάς πλειοψηφίας και κεκτημένο καμιάς μειοψηφίας, αλλά περιουσία ολόκληρης της ανθρωπότητας. Το ομοφοβικό τους παραλήρημα έφτασε στο σημείο να θεωρεί δικαίωμα του καθενός να επιβάλλεται στον συνάνθρωπό του και να τον περιορίζει στον τρόπο έκφρασης και αυτοδιάθεσης, αξίες θεμελιώδεις ενός δημοκρατικού πολιτεύματος και μιας πραγματικά ελεύθερης κοινωνίας, όπου ο καθένας μας θα έχει το δικαίωμα να είναι ο εαυτός του.

Δεν απαγορεύει κανείς στους ετεροφυλόφιλους να παντρεύονται και να κάνουν οικογένεια. Δεν τους απαγορεύει κανείς να ερωτεύονται και να αγαπούν. Δεν τους απαγορεύει κανείς το "είναι" και το "γίγνεσθαι" (Ν.Καζαντζάκης). Και επιτέλους, σταματήστε να στηρίζετε τα φασιστικά ιδεολογήματα και τους οπαδούς τους, που στο όνομα κάποιας πλειοψηφίας σκοτώνουν τα παιδιά μας. Ο δήθεν "πολιτισμός" σας είναι υποκριτικός και φανερώνει την βαθύτερη έλλειψη παιδείας και την άγνοια της ιστορικής πραγματικότητας.....τα χειρότερα εγκλήματα διαπράττονται από τις πλειοψηφίες σε βάρος των μειονοτήτων (βλέπε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ευνουχισμός ατόμων με αναπηρίες, Ιερά Εξέταση κλπ.)


Πηγή: Newsbomb.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου