2/9/13

«Το μεγαλύτερο έλλειμμα της κοινωνίας είναι το ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη διαφορετικότητα»

Αυτά είπε o Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση όλα είναι δυνατά. Ο Πάμπλο Πινέδα σπούδασε παιδαγωγικά και εκπαιδευτική ψυχολογία, ενώ εμείς τον γνωρίσαμε μέσα από την ταινία «Me too», που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε φεστιβάλ κινηματογράφου της Ισπανία.

Ο Πάμπλο Πινέδα παραχώρησε πριν από αρκετό καιρό συνέντευξη στην Welt Online, θέλοντας να περάσει το μήνυμα της αποδόμησης των στερεοτύπων που συντηρούν τις προκαταλήψεις, όπου μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

"Το μεγαλύτερο έλλειμμα της κοινωνίας είναι το ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη διαφορετικότητα. Λόγω της έλλειψης κατανόησης κολλά κάποιες ταμπέλες. «Οι ομοφυλόφιλοι», «οι ξένοι, οι μετανάστες» και φτάνει μέχρι του σημείου «οι γυναίκες». Χωρίζουν σε ομάδες, δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν «το διαφορετικό». Το απομονώνουν, το απλοποιούν ή το αποφεύγουν με κάθε τρόπο. Δημιουργούνται στερεότυπα, προκαταλήψεις μέχρι και λέξεις, όπως «discapacidad» (ανικανότητα) στα ισπανικά για να δηλωθεί η έννοια της υστέρησης ή καθυστέρησης…".

Πηγή: newsbeast.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου