8/9/13

Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκης - ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Διαμαρτυρία έξω από το Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της Painted Youth, ΛΟΑΤ Νέων Ιωαννίνων μαζί με μέλη της Rainbow Youth, ΛΟΑΤ Νέων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποδοκιμάσουν την ομοφοβική και τρανσφοβική πολιτική της Ρωσίας, η οποία νομοθέτησε τον αποτροπιαστικό νόμο περί "gay προπαγάνδας".

 Οι νέες και νέοι ξετύλιξαν τις σημαίες της Υπερηφάνειας μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, καταγγέλλοντας τις ναζιστικές πρακτικές της ρωσικής κυβέρνησης και δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους ΛΟΑΤ πολίτες της Ρωσίας.


 Όπως ήταν φυσικό, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγιναν αντιληπτοί από τον αξιωματικό υπηρεσίας που φρουρούσε το κτίριο, ο οποίος τους ζήτησε να αποχωρίσουν άμεσα από τον χώρο. Ωστόσο, τα μέλη των δύο νεολαίων δεν πτοήθηκαν από τις υποδείξεις του φρουρού και συνέχισαν κανονικά την διαμαρτυρία τους, ανταλλάσσοντας μάλιστα και μεταξύ τους φιλιά. Ο αστυνομικός ζητούσε επιτακτικά να σταματήσουν οι λήψεις φωτογραφιών και καταφέρθηκε φραστικά κατά του συντονιστή της Painted Youth και εκπρόσωπο του ΟΑΣΗ, προκειμένου να απομακρυνθεί από την είσοδο.  Κάτι που δεν έγινε δεκτό από τα μέλη των δύο lgbt νεολαίων, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως η διαμαρτυρία γίνεται για συγκεκριμένο λόγο και σκοπό. Τότε ο αστυνομικός εισήλθε ξανά στο κτίριο για να καλέσει μέσω ασύρματου προς βοήθεια κι άλλους συναδέλφους.

Τα μέλη της Painted και Rainbow Youth, αφού κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την διαμαρτυρία τους, αποχώρισαν κανονικά, χωρίς επιπλέον αντιδράσεις από την πλευρά του Ρωσικού προξενείου.


Μπράβο, λοιπόν, στα παιδιά που αντέδρασαν με αυτό τον ειρηνικό και δημιουργικό τρόπο ενάντια στις Ρωσικές Αρχές και την ομοφοβική και τρανσφοβική πολιτική τους. Είθε το θάρρος, η τόλμη και η αποφασιστικότητά σας να αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς τους υπόλοιπους.

 Πηγή:  Painted Youth, ΛΟΑΤ Νέων Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου