28/10/13

Ακόμη μία αυτοκτονία ομοφυλόφιλου στη Ρώμη!

Ακόμη ένας νέος, 21 ετών, έθεσε τέρμα στη ζωή του χτές το απόγευμα, βουτώντας στο κενό από τον ενδέκατο όροφο πολυκατοικίας, στην απόκεντρη συνοικία Καζιλίνα της Ρώμης. Πρόκειται για την τρίτη αυτοκτονία ομοφυλόφιλου στην Ιταλία μέσα στο 2013.

Ο αυτόχειρας άφησε πίσω του μία επιστολή απόγνωσης, θέλοντας να αναδείξει την ομοφοβία ως βασικό χαρακτηριστικό της ιταλικής κοινωνίας και υπαίτια της απόγνωσης που τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

«Η Ιταλία είναι ελεύθερη χώρα αλλά πάσχει από ομοφοβία και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματική Δημοκρατία. Όσοι έχουν υιοθετήσει αυτή την στάση πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την συνείδησή τους», έγραψε ο νεαρός αυτόχειρας.


Οι γονείς του, φαίνεται από το ρεπορτάζ, πως δεν είχαν καταλάβει ότι ο γιος τους είχε γίνει στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς και διακρίσεων από συνομήλικούς του και ούτε γνώριζαν κάτι για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική αποσιώπησης των ελληνικών ΜΜΕ, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην τραγική αυτή είδηση, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι μεσογειακές χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, είναι από τις λίγες που δεν έχουν υιοθετήσει κάποιο νόμο κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων ενάντια στα lgbt άτομα.

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν, ακόμη, τέτοια δράματα. Πιστεύω ότι μαζί με όλους τους νέους και όλες τις οικογένειες πρέπει να θέσουμε τέρμα στην τραγωδία της ομοφοβίας», δήλωσε μέσω του  Facebook ο περιφερειάρχης της Ρώμης, Νικόλα Τζιγκαρέττι.

«Λαμβάνουμε δυο χιλιάδες τηλεφωνήματα τον χρόνο και από τα στοιχεία μας προκύπτει ότι τουλάχιστον ένας στους δέκα ομοφυλόφιλους , κάποια στιγμή στην ζωή του σκέφθηκε να αυτοκτονήσει. Πρέπει να απαντήσουμε διευρύνοντας και ενισχύοντας άμεσα τα δικαιώματα των γκέι πολιτών» τόνισε ο Φαμπρίτσιο Μαρράτσο, εκπρόσωπος της ιταλικής οργάνωσης Gay Center.


Πηγή: newsit.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου