8/10/13

Ρωσία: Latest report!

Τα τελευταία νέα σχετικά με τη Ρωσία περιλαμβάνουν τόσο δυναμικές διαμαρτυρίες κατά του αποτρόπαιου νόμου όσο και κωμικοτραγικά γεγονότα, που μέσα στην όλη δραματικότητά τους, προσθέτουν και μία ευχάριστη νότα τραγελαφικότητας, όπως ακριβώς θα ταίριαζε και σε μία αρχαία θεατρική τραγωδία, όπου ο απομηχανής Θεός επεμβαίνει, προκειμένου να αποδώσει τη Θεία Δίκη που αρμόζει στους διεφθαρμένους Άρχοντες.

Έτσι, λοιπόν, η Colour Youth ανέλαβε να δώσει ένα μάθημα στον κόσμο για την ουσία του Ολυμπιακού Πνεύματος, όπως αυτό γεννήθηκε και καλλιεργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, με κεντρικό ιδεώδες την ισότητα, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό στον άνθρωπο. Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία καταγράφηκε τόσο από την "Washington Post", όσο και από την Yahoo και την Huffington Post.











Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά της Colour Youth για την υπέροχη πρωτοβουλία τους να υπενθυμίσουν στον πλανήτη ότι οι προκαταλήψεις, ο ρατσισμός και ο φασισμός, ακόμα και όταν εκφράζονται και επιβάλλονται από τις αρχές ενός κράτους, δεν θα πρέπει να γίνονται ανεκτά από κανέναν, πόσο μάλλον από κράτη και Αρχές που θέλουν να διακατέχονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Φυσικά, το αυτί της Ολυμπιακής Επιτροπής δεν ίδρωσε ιδιαίτερα, αφού, όπως υποστηρίζει το ALLOUT.ORG, η ίδια η Επιτροπή δήλωσε δημόσια πως δεν πιστεύει ότι η Ρωσία παραβιάζει τον Ολυμπιακό Χάρτη Αξιών, αν και μέσα σε αυτόν αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι διακρίσεις οιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπονται. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής υποστήριξε τα εξής:

"Το Ολυμπιακό μήνυμα αναγνωρίζει την διαφορετικότητα στις κουλτούρες, στην κοινωνία και στις επιλογές της ζωής ως πηγή πλούτου και είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι η αποστολή της Επιτροπής δεν επεκτείνεται στα εσωτερικά θέματα των κρατών, όπως και να αισθανόμαστε γι' αυτά."

Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να απαντήσουμε στην Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η αδιαφορία τους και η συνενοχή τους στις ρατσιστικές αντιλήψεις και μεθόδους ορισμένων ηγετών δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού η Ιστορία έχει καταγράψει ανάλογη συμπεριφορά και στο παρελθόν, όπου δίνεται η ευκαιρία το 1936 στην ναζιστική Γερμανία να διεξάγει τους 11ους Ολυμπιακούς Αγώνες, με moto την ανάδειξη της υπεροχής της Άριας φυλής. Είστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα γραφτείτε στα κακώς κείμενα της Ιστορίας;

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι μόλις η Ολυμπιακή Φλόγα "πάτησε το πόδι της" στη Ρωσία, λες και από Θεία Δίκη, έσβησε.




Πηγή: Colour Youth


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου