8/10/13

Κύπρος : Τροποποίηση του ποινικού κώδικα για την προστασία των ομοφυλοφίλων!


Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα για την προστασία των ατόμων από τις διακρίσεις ή ψυχολογική ή άλλων μορφών βίας λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος , η απόφαση για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα έχει γίνει με την προσθήκη ενός νέου άρθρου που αποσκοπεί στην ποινικοποίηση της υποκίνησης σε βία ή μίσος κατά των ατόμων ή ομάδων , που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου .

Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο έχει ήδη ποινικοποιήσει πράξεις δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος κατά των ατόμων για άλλους λόγους , όπως η φυλή , το χρώμα , τη θρησκεία , την εθνική ή εθνοτική προέλευση , την καταγωγή , κλπ. Η προσθήκη του προτεινόμενου αδικήματος , συμπληρώνει το ποινικό πλαίσιο το οποίο καλύπτει όλους τους λόγους διακρίσεων , σύμφωνα με την πρόταση της Επιτρόπου Διοικήσεως και της Αρχής κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων .

Ειδικότερα , το νέο άρθρο προβλέπει τα εξής :
" Ένα πρόσωπο που δημοσίως και με απειλητικό τρόπο σκόπιμα ενθαρρύνει ή υποκινεί είτε προφορικά είτε με γραπτά κείμενα ή εικονογραφήσεις ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο σε βία ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας, που προσδιορίζεται βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου , είναι ένοχος σε υπόθεση παράβασης και η καταδίκη του υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα € 5.000 ή και στις δύο αυτές ποινές, πρόστιμο και φυλάκιση . "

Πηγή : www.greece.greekreporter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου