31/3/15

Με προσωρινή διαγραφή 2 ετών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Βερύκιος!

Με προσωρινή διαγραφή δύο χρόνων από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ τιμωρήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει στις αρχές Μαρτίου του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.


Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή είχε σχολιάσει την απόφαση του Αυγούστου Κορτώ να μην μετέχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, γιατί ήθελε να παραμείνει αφοσιωμένος στον άντρα και τα βιβλία του, αποκαλώντας τον «κυρά Αυγουστίνα» και επικρότησε σχόλιο ακροατή για τους γκέι που έλεγε ότι «τους χρειάζεται χρυσαυγίτης».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την απόφαση της ΕΣΗΕΑ


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε.Α.
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Απόφαση υπ’ αριθμ. 1/2015

Περίληψη: To ΔΠΣ, έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο, τον συν. Δημοσθένη Βερύκιο, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ.

Ποινή: Με ψήφους 3 έναντι 2 επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ, συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, στα επί της οδού Ακαδημίας 20 γραφεία του, υπό την προεδρία της προέδρου Μιμής Τουφεξή και με την παρουσία των τακτικών μελών Ελένης Τράϊου, Πάνου Τσίρου, Αναστάσιου Κοντογιαννίδη, Βέρας Δαμόφλη, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εξετάσει την από 07.10.14 έφεση του συν. Δημοσθένη Βερύκιου κατά της υπ’ αριθμ. 9/2014 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Η έφεση ασκήθηκε εμπρόθεσμα και το Συμβούλιο προχώρησε στην αποδεικτική διαδικασία.

Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1η παράταση δόθηκε στις 11.12.14.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία.

Με την προσβαλλόμενη απόφαση, το ΠΠΣ τον έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 2, παρ. β’ και άρθρου 7, παρ. 1, εδ. β’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας. Του επέβαλε με ψήφους 3 έναντι 2, την προσωρινή διαγραφή 2 ετών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, με την μειοψηφία να προτείνει την επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Για την ίδια υπόθεση, ο εγκαλούμενος συν. Δημήτρης Σταυρόπουλος, με ψήφους 4 έναντι 1 κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος, ενώ η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο. Του επέβαλε με ψήφους 3 έναντι 2 την επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Από τη μειοψηφία, ένα μέλος είχε προτείνει την προσωρινή διαγραφή 1 έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, ενώ το άλλο μέλος πρότεινε την απλή επίπληξη.


Πηγή: zappit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου