4/11/15

Γαλλία: Οι ομοφυλόφιλοι πλέον θα μπορούν να είναι αιμοδότες!

Όλοι όσοι έχει χρειαστεί να δώσουμε αίμα για κάποιον δικό μας άνθρωπο ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ερώτηση "παγίδα" αν έχουμε κάνει σεξ με άτομο του ίδιου φύλου. Αν απαντήσουμε ειλικρινώς, ναι μεν στηρίζουμε την ταυτότητά μας και την αξιοπρέπειά μας ως lgbtqi άτομα, ωστόσο ο άνθρωπός μας κινδυνεύει. Τις περισσότερες φορές λοιπόν, δαγκώνουμε τη γλώσσα μας, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ερώτηση στηρίζεται σε μια αναχρονιστική λογική που συνδέει το AIDS με την ομοφυλοφιλία και όχι με το προφανές που είναι το σεξ χωρίς προφυλάξεις, και απαντάμε "όχι", αν και μέσα μας βροντοφωνάζουμε ναι, ναι, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!

Μαθαίνουμε λοιπόν, ότι οι Γάλλοι πλέον δεν χρειάζεται να δαγκώνονται, ερχόμενοι αντιμέτωποι με αυτή την ερώτηση, αφού η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν να είναι αιμοδότες από την άνοιξη του 2016, διευκρινίζοντας ότι η αλλαγή αυτή θα γίνει "σταδιακά" και με "απόλυτο σεβασμό στην ασφάλεια των ασθενών".

"Η αιμοδοσία είναι μια πράξη γενναιοδωρίας, συμμετοχής στα κοινά που δεν πρέπει να καθορίζεται με βάση έναν σεξουαλικό προσανατολισμό. Με σεβασμό στην απόλυτη ασφάλεια των ασθενών, αυτό είναι σήμερα ένα ταμπού, μια διάκριση που πρέπει να αρθούν", δήλωσε η Υπουργός, παρουσιάζοντας σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες τα μέτρα για τον τερματισμό του αποκλεισμού αυτού.

Vive la France ... λοιπόν!

Πηγή: .skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου