23/12/15

Υπερψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης!!!!

Ιστορικές στιγμές ζούμε στη χώρα μας, αφού υπερψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης με 194 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και της Ένωσης Κεντρώων. Αν και πέρασαν 2000 χρόνια από την εποχή της Δημοκρατίας του Περικλή για να συμβούν τα αυτονόητα!

Χάος επικράτησε στη Νέα Δημοκρατία, όπου ηχηρά ονόματα αποφάσισαν δια μέσου της απουσίας τους να μην ερεθίσουν περισσότερο τους ψηφοφόρους που πρόσκεινται στις επιταγές της Εκκλησίας, ενώ δεν έλειψαν και τα όχι. Είχαμε όμως και αρκετά ΝΑΙ, όπως αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Νικήτα Κακλαμάνη (όχι στο 7), του Νίκου Δένδια, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Χατζηδάκη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


ΟΧΙ σε όλα τα άρθρα που αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκαν 27 «γαλάζιοι» βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους οι : Αννα Καραμανλή, Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος (εάν και ψήφισε «ναι» επί της Αρχής), Μάκης Βορίδης, Γιάννης Βρούτσης,  Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νότης Μηταράκης.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν 29 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσα στους οποίους οι: Βασίλης Κικίλιας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αδωνης Γεωργιάδης, Σοφία Βούλτεψη, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Ελένη Ράπτη, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Τραγάκης , Καραμανλής Κώστας του Αχιλλέα, και Χρήστος Σταικούρας .

Από τους ΑΝΕΛ που καταψήφιζαν τις σχετικές διατάξεις,  διαχωρίστηκαν οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρης και η Έλενα Κουντουρά που ψήφισαν ΝΑΙ, ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απουσίασε από την ψηφοφορία.

ΟΧΙ στα άρθρα που αφορούσε το σύμφωνο συμβίωσης ψήφισε και ο Ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσαν πάντως και οι πολλές απουσίες των βουλευτών του ΚΚΕ, του οποίου η θέση ήταν να καταψηφίσει τις διατάξεις που αφορούσαν το σχετικό νομοσχέδιο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προφανώς διαφωνούσαν με το κόμμα, αλλά για να μην το φέρουν σε δύσκολη θέση με τη θετική τους ψήφο, επέλεξαν να απέχουν.

Συγγνώμη ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του πριν την ψηφοφορία από την ελληνική κοινωνία για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της ισονομίας αναφορικά με τα lgbtqi δικαιώματα.

Βλέπουμε λοιπόν πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί εντός της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίοι ακομα και μπροστά στην αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου παίζουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια με τους ψηφοφόρους - πελάτες τους, φυσικά εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμπολιτώ τους.

Τέλος καλό, όλα καλά! Έγινε η αρχή....


Πηγή: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου