17/12/15

Πέρασε το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο από την Επιτροπή της Βουλής!!!

Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Αντιθέτως οι ΑΝΕΛ το καταψήφισαν, ενώ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης δήλωσε πως "η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων", γεγονός το οποίο εξόργισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, ο οποίος υποστήριξε τα εξής:

«Παρεκτρεπόμενος είναι αυτός που παραβιάζει τους νόμους και τίποτα άλλο. Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα. Τι θα πει ότι ο νόμος αφορά μια μειοψηφία. Πού το ξέρετε ότι είναι μειοψηφία; Ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει να σέβεσαι τα δικαιώματα του ανθρώπου, έστω και αν είναι ένας».

Εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το νομοσχέδιο στην Επιτροπή καταψηφίστηκε από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε. Τη στάση των ΑΝΕΛ είχε προαναγγείλει εμμέσως ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως θα περιμένουν και την άποψη της Εκκλησίας, η οποία ως γνωστόν είναι κατά του Συμφώνου Συμβίωσης.

Το νομοσχέδιο, θα συζητηθεί σε Β΄ ανάγνωση την ερχόμενη Δευτέρα ενώ αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου.

Οι περισσότερες αντιρρήσεις και ενστάσεις εντοπίζονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα θέματα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσαφηνίσει πλήρως ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν θα δίνει αυτή τη δυνατότητα, ώστε να αποκλειστεί έτσι κάθε παρερμηνεία.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου