27/1/16

Εκδήλωση με θέμα "ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και Αστυνομία" - [29/1]

«ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν η Homophonia Thessaloniki Pride και το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης στις 29 Ιανουαρίου, στις 11:00 πμ στο Αμφιθέατρο Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και μας προσκαλούν όλους να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες ομιλίες και να συμμετάσχουμε στις συζητήσεις που θα γίνουν, προκειμένου να αναδειχθούν τόσο τα προβλήματα όσο και οι αναγκαίες λύσεις.

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι η κοινότητά μας πρέπει να στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, διότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η ομοφοβία και η τρανσφοβία είναι η σωστή πληροφόρηση.
Μπράβο, λοιπόν, στους αρμόδιους φορείς και διοργανωτές που ενδιαφέρονται για τα πραγματικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες και συντελούν στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητάς τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πρόσκληση για την εκδήλωση, όπως αυτή προβάλλεται στο facebook.

Η Homophonia Thessaloniki Pride και το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας».
Ομιλητές της εκδήλωσης:
-Α. Σαραντόπουλος, Homophonia Thessaloniki Pride
-Φ. Γκόμα, Σ. Χαλκίδου, ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης
-Α. Γκοντόλια, Μ. Θωμαϊδου, ΕΛΑΣ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, στις 11.00 πμ στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Η HOMOphonia Thessaloniki Pride είναι μια ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα της Θεσσαλονίκης που ασχολείται εκτός των άλλων και με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ομάδες συμπολιτών μας λόγω σεξουαλικού, κοινωνικού, οικονομικού ρατσισμού. Τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε στη θεσσαλονίκη έξαρση ομοφοβικών επιθέσεων, κυρίως σε σημεία της πόλης όπου συχνάζουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Η συλλογικότητά μας έγινε αποδέκτης καταγγελιών περιστατικών ομοφοβικής βίας, των οποίων η διαχείριση εμπλέκει άμεσα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., το οποίο στηρίζει τα θύματα με τις δομές ψυχολογικής ενδυνάμωσης που διαθέτει. Παρόλ’ αυτά και παρά την επάρκεια των παραπάνω φορέων, η έλλειψη της μεταξύ τους συνεργασίας έχει οδηγήσει στη μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ομοφοβικής βίας και των συνεπειών που έχουν στα θύματά τους.
Σε αυτό το πλάισιο, η HOMOphonia Thessaloniki Pride απηύθυνε κάλεσμα στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης, με σκοπό την συνδιοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην επαφή της με την αστυνομία αλλά θα δωθεί παράλληλα η ευκαιρία να συζητηθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην επαφή τους με άτομα της κοινότητάς μας. Η θετική ανταπόκριση των φορέων στο κάλεσμά μας έδωσε μια πρόσφορη ευκαιρία ώστε να γίνει αναφορά σε πρώτο πρόσωπο για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της συλλογικότητάς μας αλλά και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με απότερο σκοπό αφ’ενός την επαρκή ενημέρωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τις δομές της ΕΛ.ΑΣ - μεταξύ των οποίων είναι και ο πενταψήφιος αριθμός 11414 (τηλεφωνική γραμμή καταγγελίας περιστατικών ρατσιστικής βίας), αφ’ εταίρου και πιο σημαντικού, την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. 
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2016, 11.00-14.00 στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, έχει τίτλο «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδομώντας σχέσεις συνεργασίας» και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται εισηγήσεις από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. της HOMOphonia Thessaloniki Pride και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης και συζήτηση με το κοινό.

Πρωτοπορία της εκδήλωσης αποτελεί η παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου πανελλήνιας εμβέλειας, που συμπληρώθηκε από ΛΟΑΤΚΙ άτομα, το οποίο αποτυπώνει τις επιπτώσεις που έχουν τα επεισόδια ομοφοβικής βίας, καθώς και την εμπειρία των θυμάτων από την επαφή τους με τις υπηρεσίες καταπολέμησης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης ώστε να περιοριστούν τα περιστατικά ομοφοβικής βίας στην πόλη μας. Αναμένουμε από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να στηρίξει εκδηλώσεις σαν αυτή, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από δημόσιους φορείς, όπως είναι η ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες.
Σας περιμένουμε όλους!

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου