18/1/16

Προς τι λοιπόν τόση υποκρισία;

Με πρόσχημα τα δικαιώματα των παιδιών και την δήθεν απειλή για την ελληνική οικογένεια, ορισμένοι αντιτίθενται στα lgbtqi δικαιώματα και στις διεκδικήσεις μας για ισονομία και ισοπολιτεία, επιβάλλοντας ετσιθελικά το ανεπίσημο δίκαιο του "ηθικού" (όπως και όποτε τους βολεύει φυσικά).

Δυστυχώς όμως τα επίσημα στοιχεία της χώρας μας για το πόσο πραγματικά οι γονείς, οι πολίτες της, οι κυβερνήσεις της, οι νομοθέτες της, η Πολιτεία της και λοιποί φορείς άσκησης εξουσίας επί της ζωής και επί της διαβίωσης των παιδιών και των νέων τους διαψεύδουν κατάφωρα, κατεδαφίζοντας στην κυριολεξία το προσωπείο του δήθεν «προστάτη» των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της Unicef (http://www.naftemporiki.gr/cmsutils/downloadpdf.aspx?id=790434 )

·         Το 35,4% (παραπάνω από 1 στα τρία) των παιδιών (έως 18 ετών) στην Ελλάδα του 2012 βίωσαν φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.
·         Το 2011 δαπανήθηκε από το κράτος για Οικογένειες/Παιδιά 1,8% του ελληνικού ΑΕΠ
·         67,5% ανήλθε η ανεργία των νέων (15-18 ετών) το 2013
·         24% των παιδιών ηλικίας 3 ετών έως την έναρξη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν έχουν πρόσβαση σε επίσημες κρατικές δομές φροντίδας.

Επιπλέον, με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο, μαθαίνουμε:
·         Πρώτη η Ελλάδα σε παιδική παχυσαρκία παγκοσμίως ( http://www.kathimerini.gr/844427/article/epikairothta/episthmh/prwth-h-ellada-se-paidikh-paxysarkia )
·         Πρώτη η Ελλάδα στις εκτρώσεις σε όλη την Ευρώπη ( http://www.protothema.gr/greece/article/484098/proti-i-ellada-stis-ektroseis-se-oli-tin-europi/ ) Το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι εφηβικής ηλικίας.
·         Έλλειψη κρατικών οργανισμών & δομών φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών, τα οποία τελικώς παραμένουν στο περιβάλλον όπου υφίστανται την κακοποίηση. (Χαμόγελο του Παιδιού)
·         1.254 παιδιά κακοποιήθηκαν μόνο το 2014 στην Ελλάδα. 4 στα 10 παιδιά που γνώρισαν τη σωματική και ψυχολογική βια από ενήλικες ήταν ηλικίας το πολύ έως 6 ετών. Όσο για τους θύτες το 91% ήταν οι γονείς των μικρών παιδιών, είτε και οι δύο είτε ο ένας από τους δύο, με τους ειδικούς να διαπιστώνουν ότι το 43% των παιδιών υπέστη σωματική κακοποίηση και το 49% έπεσε θύμα εγκατάλειψης/παραμέλησης.  Σημειώνεται ότι σε διεθνές επίπεδο τουλάχιστον 1 στα 5 κορίτσια και 1 στα 10 αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν την ηλικία των 18, αλλά μόνο 1 στα 3 περιστατικά καταγγέλλονται (Χαμόγελο του Παιδιού).
·         Στην Ελλάδα, κάθε μέρα εξαφανίζεται ένα παιδί (πηγή).
·         200.000 νέοι έχουν φύγει συνολικά τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα ως οικονομικοί μετανάστες (πηγή).
·         Σημαντικά επίπεδα νικοτίνης ή καρκινογόνων παραγώγων του καπνού έχουν βρεθεί σε μωρά μέχρι και ηλικίας 3 μηνών, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των πνευμόνων, της ουροδόχου κύστεως, του στόματος, του ήπατος, των νεφρών, του παγκρέατος και του εγκεφάλου (πηγή)

Φυσικά, η σημερινή κατάσταση της χώρας μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο συζήτησης περί ορθών προτύπων, ηθικότητας και δικαιωμάτων.....

Προς τι λοιπόν τόση υποκρισία;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου