28/1/16

11528 η νέα τηλεφωνική γραμμή στήριξης!

Νέα τηλεφωνική γραμμή στήριξης για lgbtqi νέους/-ες και για την οικογένεια και τους φίλους τους ανακοίνωσε η ΟΛΚΕ, εργαλείο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και από εκπαιδευτικούς, προκειμένου να πληροφορούνται σωστά πάνω στην προσέγγιση και διαχείριση σχετικών ζητημάτων, ώστε το σχολικό περιβάλλον να αποτελεί ασπίδα προστασίας, χώρος ασφαλής και ταυτοχρόνως καταλύτης για την διάχυση του σεβασμού στη διαφορετικότητα.


Αν και θεωρητικά οι κρατικοί, εκπαιδευτικοί και διάφοροι άλλοι κοινωνικοί φορείς θα έπρεπε να επικαιροποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις γνώσεις, τις διαδικασίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν ως προς τις βέλτιστες πρακτικές, όχι μόνο πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και στην επιστήμη και την τεχνολογία, φαίνεται πως στη χώρα μας η οποιαδήποτε αναφορά ή σύσταση για αλλαγή σπέρνει τον πανικό και την σύγχυση κι έτσι συχνά δαιμονοποιείται, ώστε να αποφεύγεται. Φυσικά υπάρχουν και μεμονωμένες εξαιρέσεις, ωστόσο αν θέλουμε επιτέλους μία κοινωνία που να λειτουργεί υπέρ των πολιτών, θα πρέπει όλοι εμείς που αποτελούμε αυτές τις εξαιρέσεις να συνεργαζόμαστε, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες σαν αυτή της ΟΛΚΕ.

καλή μας αρχή λοιπόν! 




Σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα γραμμή ψυχολογικής στήριξης για LGBT νέους/ες, φίλους/ες, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Ένα μεγάλο έργο που καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη της κοινότητάς μας. Καλή μας αρχή!
Δημοσιεύτηκε από ΟΛΚΕ στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου