26/1/16

Αύγουστος Κορτώ: Αγάπη Ολούθε!


Με αυτή τη φωτογραφία ο Αύγουστος Κορτώ θέλησε να δείξει στους φίλους του στο facebook πώς γιορτάζει το ευτυχές γεγονός της νομιμοποίησης της σχέσης του με τον σύντροφό του, μέσω του συμφώνου συμβίωσης που σύναψαν από κοινού.

Μάλιστα, θέλησε να δώσει μία γεύση από τις χαρμόσυνες στιγμές που μοιράζεται το ζευγάρι με την οικογένειά του, δημοσιεύοντας το ακόλουθο κείμενο...


Αν και ο συγγραφέας είχε παντρευτεί με τον σύντροφό του στη Νέα Υόρκη το 2014, για τον οποίο είχε δηλώσει: "Μία μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας. Συζητώντας το όμως με τον άνδρα μου αναγνωρίσαμε, ότι αν και έχει μια ιδιωτική διάσταση και ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, αποτελεί και ένα πρώτο βήμα -για άτομα που ίσως βρίσκονται ή βρεθούν στην ίδια θέση- να καταλάβουν ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο ο γάμος ή το σύμφωνο, αν και εγώ θα συνεχίσω να επιμένω για το γάμο μέχρι να καλυφθούν τα ζητήματα που αφήνει κενά αυτό το σύμφωνο. Ότι είναι και πρέπει να είναι μέσα στα θεμελιώδη δικαιώματά τους.", ωστόσο θεωρούσε πολύ σημαντικό για εκείνον και την οικογένειά του να του δοθεί η δυνατότητα να νομιμοποιήσει την σχέση του στην ίδια του τη χώρα. Πέρα από τα νομικά πλεονεκτήματα, το γεγονός ότι η χώρα σου αναγνωρίζει την προσωπικότητά σου, προστατεύει τα δικαιώματά σου και περιφρουρεί την αξιοπρέπειά σου είναι σημασίας ανεκτίμητης!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου