8/1/16

Εκδήλωση του "ΠΕΣ ΤΟ Σ' EΜΑΣ" - [8/1]

Όσοι βρεθείτε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, να ξέρετε ότι η Colour Youth παρουσιάζει στις 5:00  στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) τα αποτελέσματα της έκθεσης που έχει ετοιμάσει, αποτυπώνοντας τις εμπειρίες της μέσα από το έργο "Πες το σ'εμάς". Η έκθεση αναμένεται να είναι άκρως ενδιαφέρουσα, όχι μόνο γιατί στη χώρα μας δεν έχουμε πολλές πρωτοβουλίες (ιδιωτικές και κρατικές) που αναλαμβάνουν να φωτίσουν αυτές τις σκοτεινές γωνίες της κοινωνίας μας, αλλά και επειδή μέσα από τις πραγματικές ιστορίες των ανθρώπων δίνεται η ευκαιρία να διαλυθούν τα ροζ περιτυλίγματα, με τα οποία κάποιοι ντύνουν τις ζωές μας, προκειμένου να μειώσουν την σημασία των διεκδικήσεών μας, το δίκαιο των αιτημάτων μας.


Η πρόσκληση της lgbtqi οργάνωσης νέων και το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχουν ως εξής:

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, διοργανώνει την τελική εκδήλωση του Έργου «Πες το σ’ εμάς».
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. 
Το θέμα της εκδήλωσης είναι:"Βία και διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού: Παρουσίαση Τελικής Έκθεσης Έργου «Πες το σ’ εμάς»".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, από τις 17:00 έως τις 21:00, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (οδός Ακαδημίας 50) και είναι μια ευγενική χορηγία του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations). 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17:00 Προσέλευση, υποδοχή προσκεκλημένων (καφές).
17:20 Έναρξη. Χαιρετισμός και εισαγωγική ομιλία από τον κ. Φίλιππο Παγάνη, Πρόεδρο της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας.
17:30 Χαιρετισμός εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Σοφία Κουβελάκη, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων. Χαιρετισμός εκ μέρους του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία, κ. Μάνος Μοσχόπουλος, Υπεύθυνος Προγραμμάτων.
17:40 Χαιρετισμοί επισήμων προσκεκλημένων:- κ. Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.- κ. Μαρία Ρωσίδη, ειδική σύμβουλος στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. - κ. Δανάη Κολτσίδα, ειδική σύμβουλος στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. - κ. Βασιλική Κατριβάνου, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.- κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας, Νέα Δημοκρατία.- κ. Γιώργος Αμυράς, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Το Ποτάμι.- κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Ένωση Κεντρώων.- κ. Μίλτος Κύρκος, Ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι, μέλος της Διακομματικής Ομάδας για τα ΛΟΑΤΜ Δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.- κ. Βασίλης Καρύδης, Αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. - κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, Υποδιοικητής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. - κ. Τίνα Σταυρινάκη, δικηγόρος, επιστημονική συνεργάτιδα Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.
18:30 Παρουσίαση Τελικής Έκθεση Έργου «Πες το σ’ εμάς», κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος, κοινωνιολόγος, υπ. διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου, Υπεύθυνος Έργου «Πες το σ’ εμάς».
19:15 Θέσεις και διεκδικήσεις της Οργάνωσης Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, κ. Γιώργος Κουρόγιωργας, δικηγόρος, Υπεύθυνος Θεσμικών Διεκδικήσεων και Μέλος της Δ.Ο. της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας.
20:00 Συζήτηση με το κοινό.
20:20 Κλείσιμο εκδήλωσης, Ελαφρύ γεύμα.

Ο χώρος είναι φιλικός και προσβάσιμος για ΑμεΑ. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους/τις χειριστές/ριες τους. Θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, προσφορά μελών της ομάδας ΛΟΑΤ ΑμεΑ.

Η εκδήλωση στο facebook.





Ενημερώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου