7/10/12

Τορόντο: διεμφυλικοί στα θρανία


Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο “The Star”, το Συμβούλιο του σχολικού συλλόγου του Τορόντο (Καναδάς) αποφάσισε να προωθήσει σε περίπου 600 σχολεία κατευθυντήριες οδηγίες, προκειμένου να προστατεύσει τους διεμφυλικούς μαθητές, ενισχύοντας την πρόσβασή τους στις σχολικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.



Συγκεκριμένα, το τοπικό σχολικό Συμβούλιο, ύστερα από επίσημο παράπονο που κατατέθηκε από μαθητή σχετικά με την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων εις βάρος του στο σχολικό χώρο, εισήγαγε τις απαραίτητες πολιτικές, ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο της ταυτότητας ενός transgender μαθητή, καθώς και ο σωστός προσδιορισμός αυτής. Με αυτόν τον τρόπο, o μαθητής αισθάνεται  οικείο το σχολικό περιβάλλον, χωρίς να υφίσταται πίεση, υβριστικά σχόλια και ρατσιστικές συμπεριφορές από τρίτους, τα οποία μέχρι τώρα αποτελούσαν τροχοπέδη για την ομαλή κοινωνικοποίηση και διαπαιδαγώγηση του εντός του σχολείου.

Επίσης, οι σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρονται και στη σχολική ενδυμασία, οι προδιαγραφές της οποίας δεν θα πρέπει να είναι τόσο αυστηρές, προκειμένου οι διεμφυλικοί μαθητές να μην χρειάζεται να επιλέγουν ανάμεσα σε γυναικεία και ανδρική ενδυμασία.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Συμβουλίου του σχολικού συλλόγου συμβαδίζει με το κλίμα που επικρατεί στην πολιτική ηγεσία του Καναδά, όπου συζητείται η τροποποίηση του νόμου περί προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά οι διακρίσεις που υφίστανται τα διεμφυλικά άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου