11/2/13

Λογοτεχνικό διήμερο αφιερωμένο στον Έρωτα!


Στις 14 & 15/2 (7:30μμ - 9:30μμ) διοργανώνεται στο Ινστιτούτο της Δανίας, Χαιρεφώντος 14Α (Πλάκα), ένα λογοτεχνικό διήμερο αφιερωμένο στον Έρωτα, όπου ο ρυθμός της Τζαζ και οι ερωτικές ιστορίες δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, σαγηνεύοντας τις αισθήσεις και ταξιδεύοντας το νου και την καρδιά του κοινού.

Η δήλωση των συμμετοχών στο τηλέφωνο 6944 287 316 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lyo.gr μέχρι τις 12.2.13 κρίνεται απαραίτητη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης στο facebook.



LICENCE TO KILL – LICENCE TO THRILL


Thursday
7:30pm until 9:30pm

(Ινστιτούτο της Δανίας, Χαιρεφώντος 14Α, Πλάκα)


Η Πρεσβεία της Δανίας σας καλεί σε δύο βραδιές λογοτεχνίας και ποίησης στους ρυθμούς του Έρωτα και της μουσικής.


Παίρνουν μέρος βραβευμένοι Έλληνες και Δανοί συγγραφείς και ποιητές, αναγνωρισμένοι ηθοποιοί και μουσικοί.

14/2 - Ποίηση στο ρυθμό της Τζαζ και του Έρωτα
«Got a license to kill and you know I'm going straight for your heart», τραγουδούσε η Gladys Knight στην ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Μποντ. Ο Έρωτας πληγώνει τις καρδιές, τυφλώνει, σκοτώνει και ανάβει πόθο και πάθη. Το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου οι Αθηναίοι εραστές της ποίησης και της μουσικής έχουν τη δυνατότητα να συγκινηθούν με τα πονεμένα σώματα της Αμαλίας Σμιτ, να ερωτευτούν με ποιήματα του Χάρη Βλαβιανού και της Δήμητρας Κωτούλα, να αναρωτηθούν με τον Μότεν Σένεγκο για τις παρενέργειες του Έρωτα και να νιώσουν την αγωνία ενός σύγχρονου Ορφέα που επιδιώκει να φέρει την αγαπημένη του πίσω από το βασίλειο των νεκρών. Συνοδεύονται με ρυθμούς της τζαζ από το συγκρότημα The Jazz Gang. Θα διαβάσουν σε ελληνική μετάφραση οι γνωστοί ηθοποιοί Στέφανος Κακαβούλης και Μαρβίνα Πιτυχούτη. 

Ακολουθεί δεξίωση.

15/2 - Ιστορίες στο ρυθμό του Έρωτα
Ο Έρωτας και οι διάφορες εκφάνσεις του κυριαρχεί στα βιβλία των συγγραφέων που συμμετέχουν. Η Λεονόρα Κριστίνα Σκόου θα αποκαλύψει κρυμμένους σκελετούς και αμαρτωλές σχέσεις στο γοτθικό της μυθιστόρημα Στη σκιά ενός αμαρτωλού· ο ήρωας του Τόμπεν Γκούλμπερ στο Δοκίμια για την ύπαρξη της αγάπης θα διατρέξει αιώνες ολόκληρους στην αναζήτηση της απάντησης τι είναι αγάπη· ο Λύο Καλοβυρνάς με το Love Forever – Ωχ! θα ερευνήσει τη χημεία του έρωτα εξετάζοντας τι θα συνέβαινε αν ο έρωτας κρατούσε για πάντα· η Μερέτε Πρυς Χέλλε θα συγκινήσει με τον απαγορευμένο έρωτα μεταξύ ενός σύγχρονου πακιστανού Ρωμαίου και της Δανέζας Ιουλιέτας του· και τέλος η Εύα Στάμου με τις Μεσημβρινές συνευρέσεις θα θέσει ερωτήματα για τον ερωτισμό, την αυτοεικόνα και τις μορφές του έρωτα στη σύγχρονη εποχή των απαιτήσεων της αιώνιας νεότητας και της ομορφιάς. 
Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους ηθοποιούς Στέφανο Κακαβούλη και Μαρβίνα Πιτυχούτη, ενώ η αναγνωρισμένη πιανίστα Δανάη Καρά θα διανθίσει τη βραδιά με κλασική μουσική. Τη συζήτηση διευθύνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης.

Ακολουθεί δεξίωση.

Παρακαλούμε και για τις δύο εκδηλώσεις να δηλώσετε συμμετοχή το αργότερο ως 12 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 6944 287 316 ή στο ημέιλ info@lyo.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου