5/2/13

Η τρανσέξουαλ Βουλευτής της Πολωνίας!


Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη zougla.gr, η Άννα Γκρόντζκα είναι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής στο νέο πολωνικό Κοινοβούλιο,με το Κίνημα Παλικότ, αλλά και στον κόσμο. Η κα Γκρόντζκα, σήμερα 58 χρονών, προχώρησε σε εγχείριση αλλαγής φύλου πριν από τρία χρόνια, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει το ίδρυμα Trans-Fuzja, το οποίο στηρίζει τα άτομα που υποβλήθηκαν σε τέτοιου είδους επέμβαση.


Σήμερα η Βουλευτής έχει προταθεί ως υποψήφια για τη  θέση της Αντιπροέδρου της Βουλής, γεγονός που έχει προκαλέσει τόσο την αμηχανία στον πολιτικό κόσμο της χώρας, όσο και τις αρνητικές αντιδράσεις του συντηρητικού κόμματος του «Νόμου της Δικαιοσύνης», οι εκπρόσωποι του οποίου την θεωρούν ακατάλληλη για τη θέση λόγω έλλειψης ανάλογης εμπειρίας.

«Αν εκλεγώ, θα είμαι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής της Πολωνίας και όλου του κόσμου» δήλωνε η ίδια προεκλογικά, διευκρινίζοντας πως μέχρι το 2007 εκλεγόταν στη Νέα Ζηλανδία η Τζορτζίνα Μπέιερ, η οποία επίσης έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Ως κύριο μέλημα της προεκλογικής της εκστρατείας, η κα Γκρόντζκα είχε αναδείξει την κατάθεση νομοσχεδίου υπέρ της νομικής και κοινωνικής προστασίας των διεμφυλικών ατόμων, καθώς και την προώθηση της νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων και της δυνατότητας υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

 «Σήμερα η Πολωνία αλλάζει. Η απόδειξη είμαι εγώ και ο Ρόμπερτ Μπίεντρον, ομοφυλόφιλος και υπεύθυνος της εκστρατείας εναντίον της ομοφοβίας, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Γκντίνια» υπογράμμισε.

 Άραγε στην Ελλάδα πότε θα κάνουμε την αρχή, διεκδικώντας την ισονομία και την κοινωνική αναγνώριση που τόσο στερούμαστε, εξαιτίας μίας δήθεν ηθικής κι ενός υποκριτικού δόγματος που επιβάλλει συγκεκριμένα στερεότυπα και νόρμες συμπεριφοράς;

Πηγή: zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου