25/2/13

Obama: "Καταργήστε τον ομοσπονδιακό νόμο κατά των gay γάμων"



Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωνε πριν ένα μήνα στην ορκωμοσία  του πως δεν θα σταματήσει να εργάζεται, ώστε οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι αμφισεξουαλικοί και οι διεμφυλικοί να απολαμβάνουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα και προνόμια με τους υπόλοιπους πολίτες, όλοι νόμιζαν ότι αυτή του η δήλωση ήταν η μεγαλύτερη υποστήριξη που έδωσε ποτέ Αμερικανός Πρόεδρος στους μέχρι τώρα αγώνες της LGBT κοινότητας.


Όμως, ο Obama δεν έμεινε εκεί, αλλά προχώρησε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας ίσως την σημαντικότερη κίνηση υπέρ των lgbt δικαιωμάτων στην Αμερική. Όλοι γνωρίζουμε ότι μετά την προεκλογική του δήλωση υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, πολλές Πολιτείες αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν το δικαίωμα αυτό, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες των δημαρχείων για τα υποψήφια ερωτευμένα ζευγάρια. Ωστόσο, η νομιμότητα αυτή είναι περιορισμένης ισχύος, μιας και οι νεόνυμφοι θα πρέπει να διαμένουν εντός των συνόρων των συγκεκριμένων Πολιτειών, προκειμένου να αναγνωρίζονται επίσημα ως σύζυγοι.

Έτσι, λοιπόν, ο Obama την περασμένη Παρασκευή κάλεσε το Ανώτατο Δικαστήριο να καταργήσει τον αναχρονιστικό νόμο DOMA, ο οποίος καθορίζει τον γάμο ως την ένωση ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άνδρα, προκειμένου η νομιμοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών να διαθέτει καθολικό χαρακτήρα.

"Ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός, διότι παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα της ισότιμης προστασίας".

Είκοσιεννιά Πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν συνταγματικές ρήτρες που απαγορεύουν τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ μόνο εννιά αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα, μαζί με την Ουάσινγκτον.




Πηγή: foxnews.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου