8/2/13

Το νυφικό το πληρώνει πάντα ο Γαμπρός!

Αν και στην Κίνα δεν έχουν επισήμως ακόμη νομιμοποιηθεί οι γάμοι των ομοφυλοφίλων, ωστόσο αυτό δεν πτόησε ένα ερωτοχτυπημένο ζευγάρι ηλικιωμένων ανδρών, το οποίο μάλιστα σπάζοντας όλα τα ταμπού, εμφανίστηκε στην τελετή ως γαμπρός και νύφη.

Ένας συνταξιούχος καθηγητής Ιστορίας και ένας νερουλάς παντρεύτηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Πεκίνο, προβάλλοντας τον γάμο τους ζωντανά στο διαδίκτυο. Αν και η τελετή έληξε κάπως άδοξα, μιας και εμφανίστηκε ο γιος του ενός φωνάζοντας «σταματήστε την τελετή, μας κάνει να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας» και χτυπώντας τους καλεσμένους, οι οποίοι μέχρι εκείνη την ώρα διασκέδαζαν, χορεύοντας και τραγουδώντας.




Πάντως, το ζευγάρι δέχτηκε αμέτρητα θετικά σχόλια από τους διαδικτυακούς του φίλους στο Weibo, την κινεζική εκδοχή του twitter, μέσω του λογαριασμού του «αγάπη των γηραιών παππούδων»!

Το ζευγάρι - που αποκαλούνται χαϊδευτικά ο ένας «μεγάλο μωρό» και ο άλλος «μικρό μωρό» - είχε παλαιότερα ανεβάσει και άλλες φωτογραφίες καθώς και ένα βίντεο στο οποίο μιλούσαν και αντάλλασσαν φιλιά. «Είμαστε ερωτευμένοι», έγραψαν στο Weibo. «Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο είναι, κανείς δεν θα μας χωρίσει». Με αφορμή την εκστρατεία "Μεγάλη Αγάπη" για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Χονγκ Κονγκ, αποφάσισαν να μοιραστούν την ιστορία τους στο διαδίκτυο, προκειμένου να προκαλέσουν την κοινή γνώμη και να σπάσουν τη σιωπή που κυριαρχεί στην Κίνα γύρω από την ομοφυλοφιλία.



Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κινγκντάο, σήμερα περίπου το 90% των ομοφυλόφιλων ανδρών στην Κίνα παντρεύεται άτομα του αντίθετου φύλου, κατόπιν των πιέσεων της οικογένειάς του, μιας και ο γάμος εκεί θεωρείται περισσότερο μέσο κοινωνικής καταξίωσης και οικονομικής ωφελείας,  παρά φυσική εξέλιξη δύο ανθρώπων που αγαπιούνται πραγματικά.

Πηγή: tanea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου