5/2/13

"Δεν θα δείχνετε ότι είστε gay!"

Με αυτή του την εντολή, ο Δήμαρχος  της Αμβέρσας, Ντε Βέιβερ, θέλησε να κάνει γνωστό ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι ανεκτό. Μάλιστα, ο Δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς σε συνέντευξή του στις εφημερίδες «Het Niewsblad» και «De Standaard» δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να φορούν μπλουζάκια με το σήμα του gay κινήματος (ουράνιο τόξο) κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, διότι αποτελεί ένδειξη ότι είναι ομοφυλόφιλοι και αυτό δεν είναι αποδεκτό.


«Οι άνθρωποι, που εκπροσωπούν το πρόσωπο της πόλης της Αμβέρσας, πρέπει να επιδεικνύουν ουδετερότητα», είπε ο Ντε Βέιβερ σε συνέντευξή του στον φλαμανδικό Τύπο, θέλοντας να σχολιάσει τη θέση του ηγέτη των Φλαμανδών Χριστιανοδημοκρατών, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν απαγορεύεται να προβάλλεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός, σε αντίθεση με τα θρησκευτικά ή πολιτικά σύμβολα.

Βέβαια ο Ντε Βέιβερ υπογράμμισε ότι την ίδια ακριβώς στάση διατηρεί για οποιοδήποτε ρούχο  με σύμβολα που αναφέρονται σε κάποια φιλοσοφική ή πολιτική ιδεολογία ή σε κάποιο συνδικάτο ή αθλητικό σωματείο, το οποίο επίσης δεν πρέπει να φοριέται σε ώρες γραφείου.

«Υπάρχουν όρια σε κάθε μορφή έκφρασης, ιδιαίτερα όταν στέκεσαι πίσω από ένα γραφείο αντιπροσωπεύοντας την πόλη της Αμβέρσας. Μπορεί μια γυναίκα να φορέσει μαντήλα; Φυσικά, αλλά όχι όταν εργάζεται.»

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν έχει τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων, ενώ παράλληλα δηλώνει υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, έχουν θορυβηθεί από τις δηλώσεις του τόσο οι τοπικές LGBT οργανώσεις, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: tvxs.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου