13/2/13

Ένας Πάπας ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα!

Αναβρασμός επικρατεί στον πλανήτη ύστερα από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου XVI για λόγους υγείας. Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι πιστοί και απροετοίμαστοι για μια τόσο απρόσμενη απώλεια της κεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πλήρως προετοιμασμένοι και περιχαρείς φαίνεται να είναι οι περισσότεροι bookers στον Δυτικό (χριστιανικό) κόσμο, όπου τα στοιχήματα γύρω από τον ιδανικό διάδοχό του Πάπα δίνουν και παίρνουν.


Το Proud Press, λοιπόν, κάνοντας μια αναδρομή στις διδασκαλίες, τις προσευχές, τις παρακλήσεις, τους αγώνες και  τις προσφορές τόσο του ίδιου του Πάπα Βενέδικτου XVI όσο και ολόκληρης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπό την καθοδήγησή του, αναφέρει τα εξής:

  • Ο ίδιος ο Πάπας είχε εναντιωθεί στην χειροτόνηση γυναικών, διότι οι γυναίκες είναι κατά τα πιστεύω του"ακατάλληλες" για να γίνουν ιερείς. Και βέβαια ο υπαινιγμός ότι οι γυναίκες δεν είναι ηθικά ικανές να ηγηθούν της Χριστιανικής Πίστης, δεν μπορεί παρά κρύβει απύθμενο μισογυνισμό και σεξισμό.
  • Ο Πάπας Βενέδικτος ο XVI, αλλά και η Καθολική Εκκλησία γενικότερα, καταγγέλλουν την χρήση προφυλακτικών, ακόμα και όταν αυτά χρησιμεύουν στην προστασία ενάντια στο HIV. Εκπρόσωπος του Βατικανού έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η χρήση προφυλακτικού δύναται να αυξήσει τα ποσοστά μόλυνσης από τον ιό του AIDS, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ανθρώπους να ρισκάρουν τη ζωή τους και τη ζωή των συντρόφων τους κατά τη διάρκεια του σεξ.
  • Το 1992, όταν ο Πάπας Βενέδικτος XVI ήταν Καρδινάλιος, συνέταξε επίσημο έγγραφο του Βατικανού, με το οποίο καταδίκαζε την ομοφυλοφιλία ως "αντικειμενική διαταραχή" και ως "εγγενής τάση προς την ανηθικότητα". Στο ίδιο κείμενο, ο Καρδινάλιος τότε Joseph Ratzinger, υποστήριζε πως ο Νόμος δεν θα πρέπει να προστατεύει τα ΛΟΑΤ άτομα από τις διακρίσεις που υφίστανται, υπαινισσόμενος πως ο περιορισμός των πολιτικών δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων δικαιολογείται βάσει της "ανήθικης" και "αντικειμενικά διαταραγμένης" συμπεριφοράς τους.
  • Ο ίδιος έχει επιτεθεί ουκ ολίγες φορές στο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται, χαρακτηρίζοντας "σατανικά" τα σχετικά νομοσχέδια που προωθούν οι Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, καθώς και επικίνδυνα για τις ηθικές και οικογενειακές αξίες της κοινωνίας. Έχει ακόμη και απειλήσει με αφορισμό όσους βουλευτές ψηφίσουν υπέρ των συγκεκριμένων νομοσχεδίων.
  • Ο Πάπας Βενέδικτος ο XVI, όντας βαθιά συντηρητικός άνθρωπος, έχει καταπνίξει αρκετές φορές κινήματα (We are the Churche) και ομάδες μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, οι οποίοι   θέλησαν να αναβαθμίσουν και να εκδημοκρατίσουν τους θεσμούς της, προωθώντας τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα, αλλά και να συνεισφέρουν με βαθιές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις για μια δικαιότερη κοινωνία.

Αυτά και άλλα πολλά, όπως η συγκάλυψη των παιδεραστών - ιερωμένων που βεβήλωσαν την ψυχή και το σώμα χιλιάδων μικρών αθώων παιδιών, τα συγκέντρωσε σε ένα βίντεο ο Βρετανός ακτιβιστής υπέρ των LGBT δικαιωμάτων, Peter Tatchell, μιλώντας ανοιχτά για... τον Πάπα που εναντιώνεται στα ανθρώπινα δικαιώματα.



Επιπλέον, θα θέλαμε να αναδημοσιεύσουμε από το site του Human Rights Campaign το παρακάτω γράμμα, που έστειλε μία πιστή στον πλέον υποψήφιο, ανάμεσα σε άλλους, για τη θέση του Πάπα, Καρδινάλιο Timothy Dolan της Ν.Υόρκης, η οποία εξοργίστηκε όταν έμαθε πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ξόδεψε 2 εκ. δολάρια σε αντι-gay καμπάνιες και όχι σε αγαθοεργίες, όπως άλλωστε είναι και ο ρόλος της.


Στην ιστοσελίδα του Human Rights Campaign μπορείτε κι εσείς να συνυπογράψετε το παραπάνω γράμμα - παράπονο της Barbara Servino, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας.


Πηγές: pinknews.co.uk
           www.hrc.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου