21/8/13

Ένας gay μπαμπάς βάζει την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στην θέση της!

Ανοιχτή επιστολή έστειλε στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ένας gay γονιός, διαμαρτυρόμενος για την ανοχή που δείχνει το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο στις διακρίσεις που υφίστανται τα lgbt άτομα στη Ρωσία και άρα και οι lgbt αθλητές κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Sochi.

Ο gay μπαμπάς, όπως αυτοαποκαλείται, κυριολεκτικά τα "χώνει" στην Επιτροπή, κάνοντας μάθημα βασικών ηθικών αξιών και κανόνων, προκειμένου τα δικά του παιδιά, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, να κληρονομήσουν έναν δικαιότερο και πιο ασφαλή κόσμο.

Απολαύστε την επιστολή - καταπέλτη του προστατευτικού πατέρα.


"Αγαπητή Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC),

Πρώτον, θα ήθελα να πω πως αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεστε. Το να διοργανώνει κανείς ένα γεγονός του μεγέθους των Ολυμπιακών Αγώνων, σίγουρα δεν έχει να κάνει με κάποιο θαύμα. Η έναρξη, η συνεχής λειτουργία και η λήξη, ακόμα και με μη βέλτιστο τρόπο, είναι από μόνα τους "Ολυμπιακός" άθλος. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να φανταστούν το πλήθος των οικονομοτεχνικών λεπτομερειών που χρειάζονται για μία τέτοια διοργάνωση, ενώ ταυτοχρόνως εμείς, οι οπαδοί, είμαστε οι πλέον ωφελημένοι από τη σκληρή σας δουλειά.

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, πρέπει να συζητήσουμε για ένα θεμελιώδες ζήτημα. Εσείς και εγώ είμαστε γονείς. Είμαι τυχερός πατέρας ενός εντεκάχρονου και ενός δεκάχρονου. Εσείς είστε ο γονιός χιλιάδων επίδοξων πρωταθλητών. Εγώ δίνω στους γιους μου καθοδήγηση, ανατροφή, αγάπη και αρχές και παλεύω για να τους βοηθήσω να γίνουν ο καλύτερος εαυτός τους. Και εσείς κάνετε το ίδιο με το τεράστιο πλήθος που έχετε υπό την ευθύνη σας.

Οι γιοι μου θα πάνε σε καινούριο σχολείο το φθινόπωρο και είμαι λίγο αγχωμένος. Θα συναντήσουν νέους ανθρώπους, ξένους. Ίσως αυτοί οι άνθρωποι να μην καλωσορίσουν αυτό που είναι. Ίσως να τα εκφοβίσουν, όταν μάθουν για την οικογένειά τους. Τότε θα πρέπει να πάρω αποφάσεις για την προστασία τους, καθώς και να τα προετοιμάσω με κατάλληλους τρόπους αντίδρασης.

Τα δικά σας παιδιά θα ξεκινήσουν μία καινούρια διαδρομή τον Φεβρουάριο. Εσείς έχετε περισσότερες πληροφορίες για τη δική σας περίπτωση από ότι εγώ για τη δική μου. Ήδη ξέρετε ότι οποιοδήποτε από τα παιδιά σας που είναι ομοφυλόφιλος, λεσβία, αμφιφυλόφιλος/-η, διεμφυλικός/-ή ή υπέρ των LGBT ατόμων βρίσκεται σε κίνδυνο. (Πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων.) Ένας μεγάλος Ρώσος νταής ξεκαθάρισε ότι τα έχει στο στόχαστρο. Το ερώτημα είναι, τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;

Όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, υπάρχουν τρεις βασικές αρχές που εμείς οι γονείς συνήθως εφαρμόζουμε:
  1. Μην Φεύγεις Μακριά Από Τα Προβλήματά Σου: Η φυγή δεν λύνει ποτέ κανένα πρόβλημα, αντιθέτως δίνει τροφή σε εκείνον που θέλει να σου κάνει κακό. Οι νταήδες πρέπει να αντιμετωπίζονται και τα λάθη να διορθώνονται. Επειδή μπορεί κανείς να βρει ένα παραθυράκι διαφυγής, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Αν πιστεύετε ότι υπάρχουν ολυμπιακές αρχές, οι οποίες αξίζουν σεβασμό, αγωνιστείτε για αυτές. Αλλιώς δεν αξίζουν τις καρτ ποστάλ, τα CD's και ότι άλλο εμπόρευμα διαφημίζετε με αυτές.
  2. Να Είσαι Δίκαιος: Αν μπαίνετε στον πειρασμό να ζητήσετε από τους LGBT αθλητές, οπαδούς και το προσωπικό να κρύψουν αυτό που είναι, την πραγματική τους ταυτότητα, τότε το ίδιο να ισχύει για όλους. Δαχτυλίδια γάμων και αρραβώνων να μην επιδεικνύονται δημόσια. Οι ετεροφυλοφιλικές τρυφερότητες τύπου χεράκι - χεράκι, φιλάκια και λοιπά πρέπει επίσης να χαρακτηρισθούν ως "προπαγάνδα" και πολιτική δήλωση-κίνηση. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που ενθαρρύνει την ετεροφυλοφιλική συμπεριφορά να απαγορεύεται. Σίγουρα, θα είναι το πιο κρύο Σαββατόβραδο της εβδομάδας στο Sochi.
  3. Πάνω Από Όλα Κράτα Τα Παιδιά Σου Ασφαλή: Χάνετε την υπομονή σας; Έχετε βγει εκτός εαυτού; Τίποτα δεν μπορεί να καθησυχάσει έναν γονιό όταν νοιώθει ότι τα παιδιά του απειλούνται. Δεν διαπραγματεύεσαι με τον νταή, ιδιαίτερα όταν συνεχίζει να σε κοροϊδεύει στα μούτρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ελιγμούς, όταν πρόκειται για εκείνους που έχουν εμπιστευθεί στα χέρια σου τη ζωή τους. Έχεις καθήκον. Έχεις ευθύνη. Έχεις ένα κάλεσμα. Είσαι ένας παγκόσμιος γονιός, από τον οποίο εξαρτώνται εκατομμύρια. Αυτή την στιγμή είσαι αμελής γονέας, έχεις εγκαταλείψει το καθήκον σου. Αν υπήρχε αντίστοιχη Κοινωνική Υπηρεσία Ανηλίκων, θα τους είχα φωνάξει. Δυστυχώς δεν υπάρχει.
Ως gay μπαμπάς, αγαπάω τους γιους μου περισσότερο και από την ίδια μου τη ζωή. Θα ξεπεράσω όλα τα όρια που υπάρχουν, προκειμένου να τα προστατεύσω, να τους κάνω να νοιώσουν περήφανοι γι'αυτό που είναι και να τους ενθαρρύνω να ακολουθούν τις αρχές που θα τους δώσουν την υψηλότερη δυνατή αίσθηση τιμής. Εγώ είμαι μόνο ένας θνητός. Εσείς, το όνομά σας το πήρατε από τους Θεούς και θα έπρεπε να έχετε ατέρμονο ήθος και περισσότερο σθένος από εμένα. Ξεκινήστε να συμπεριφέρεστε αναλόγως.

Εν ολίγοις, σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν ανεύθυνο θύμα και μετακινήστε τους τιμημένους Αγώνες ΤΩΡΑ!

Ειλικρινά δικός σας,

Ένας gay μπαμπάς.
(Εκ μέρους όλων εκείνων των γονέων που νοιάζονται για τα παιδιά όλου του κόσμου)"

- Μετάφραση από Proud Press - 

Μπορείτε διαβάσετε την αυθεντική επιστολή στα αγγλικά στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.huffingtonpost.com/rob-watson/international-olympic-committee-move-the-games_b_3762439.html

Πηγή: Huffington Post



2 σχόλια:

  1. Πράγματι απόλαυσα την επιστολή και σας ευχαριστώ που την αναρτήσατε.
    Σίγουρη όμως, πως άνθρωπος ο οποίος έγραψε και έστειλε μια τέτοιου είδους επιστολή δεν θα έλεγε πως το να μην έχεις "@ρ#ίδια" είναι κάτι αρνητικό, διάβασα το προτότυπο και είδα πως έχω πέσει μέσα. Το "και χωρίς @ρ#ίδια" που μας γράφει ο μεταφραστής, το βρήκε στο κεφάλι του και όχι στο προτότυπο κείμενο. Σας παρακαλώ να το διορθώσετε, καθώς μοιάζει να ακυρώνει κάπως την υπόλοιπη επιστολή που έκανε τον κόπο να γράψει και να στείλει ο Gay μπαμπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε, σε ευχαριστούμε πολύ τόσο για το ότι είσαι αναγνώστης του blog μας όσο και για την υπόδειξή σου στο συγκεκριμένο άρθρο μας, η οποία μας προτρέπει να γίνουμε καλύτεροι και πιο μεστοί στο λόγο μας...η διόρθωση έχει γίνει!

      Διαγραφή