4/7/14

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ - μια γιορτή υπέρ της διαφορετικότητας!

Ταυτοχρόνως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέτος διοργανώνεται αντιρατσιστικό φεστιβάλ, όπου ο φόβος, το μίσος και οι διακρίσεις χάνουν κατά κράτος χάρις την αγάπη, την αλληλεγγύη και την κατανόηση του κόσμου, που δίνει δυναμικό παρόν στο φεστιβάλ, γιατί πιστεύει στο όραμα της πραγματικής ισοπολιτείας.

Συζητήσεις σχετικές με την lgbtqi ατζέντα είναι οι παρακάτω:

Α. 4/6 (Παρασκευή) και ώρα 6.00 μ.μ., οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο θα διαβάσουν "τα δύο μικρά αβγά" αλλά και άλλες ιστορίες, τις οποίες θα ντύσουν με αυτοσχέδιες μουσικές, θα φτιάξουν "αυγοπαιδάκια" και θα προβάλουν ιστορίες στον βιντεοπροτζέκτορα. Στο τέλος θα κεράσουν το διάσημο πλέον πολύχρωμο κέικ ουράνιο τόξο (Πηγή: www.facebook.com/events/1443208932605873)



Β. 5/6 (Σάββατο) και ώρα 7.00μ.μ., στο 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας (Πανεπιστημιούπολη), θα πραγματοποιηθεί πάνελ συζήτησης, με θέμα:

«Το φύλο μου, η ταυτότητά μου. Η αναγνώριση ανοίγει πόρτες».


Θα μιλήσουν:
Βασιλική Κατριβάνου (βουλευτής), Αφροδίτη Σταμπουλή (βουλευτής), Άννα Κουρουπού (Γ.Γ. ΣΥΔ), Γιώργος Χαρώνης (Colour Youth), Στέλλα Μπελλιά (Οικογένειες Ουράνιο Τόξο) και Πέτρος Σαπουτζάκης (Ομάδα Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση).

(Πηγή: www.facebook.com/events/271266956392360)



Γ. 6/6 (Κυριακή) και ώρα 9.00 μ.μ. η ομάδα Amate Performance και το processwork.gr παρουσιάζουν τη δράση

"Η αυθεντική αντίδραση : ένας διάλογος για την ομοφοβία και την τρανσφοβία"

"Τι είναι η ομοφοβία και η τρανσφοβία; Πως την βιώνουν οι άνθρωποι που είναι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και τρανς; Πως τη βιώνουν οι οικογένειες τους και η σχολική κοινότητα; Ποιος είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση της; Αυτά είναι μερικά από τα αρχικά ερωτήματα που έγιναν αφορμή για αυτήν την δράση την οποία και σχεδιάσαμε αξιοποιώντας την εμπειρία μας με δουλειά στην κοινότητα. Το πρώτο μέρος είναι ένα θεατρικό δρώμενο που αποτυπώνει πραγματικές εμπειρίες και ιστορίες που αφορούν ανθρώπους της ΛΟΑΤ κοινότητας, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ακολουθεί διεργασία ομάδας/συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όπου και θα εξερευνήσουμε τις δυναμικές και τους ρόλους που δημιουργούνται γύρω από την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Στόχος μας είναι η βαθύτερη κατανόηση των εμπειριών, η εξερεύνηση των διαφορετικών ρόλων και η ενθάρρυνση δημιουργίας σχέσης ανάμεσα σε όλες τις πλευρές."

Σχεδιασμός δράσης - δραματουργική επεξεργασία: Λένα Ασλανίδου, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Βέρα Λάρδη

Σκηνοθεσία: Βέρα Λάρδη

Επιμέλεια κίνησης: Βασίλης Σκαρμούτσος

Συμμετέχουν: Λένα Ασλανίδου, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Χρυσή Βιδαλάκη, Νόπη Κεχάογλου, Βέρα Λάρδη,Στέφανος Παπαθανασίου, Βασίλης Σκαρμούτσος

Συντονισμός διεργασίας ομάδας: Λένα Ασλανίδου, Αλεξάνδρα Βασιλείου

(Πηγή: www.facebook.com/events/560058517438958)


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου