11/7/14

Φύλο και Φτερό: είναι η ομοφοβία: «προνόμιο» μόνο των ετεροφυλόφιλων;

Φυσικά και όχι απαντά το " Φύλο και Φτερό"! Η ομοφοβία/τρανσφοβία που υπάρχει μέσα στα ίδια τα lgbtqi άτομα είτε προς τον εαυτό τους, αφού αρνούνται να παραδεχτούν την διαφορετικότητά τους με διάφορες αρνητικές συνέπειες στον ψυχισμό τους, είτε προς τα υπόλοιπα lgbtqi άτομα, προκειμένου να διώξουν από πάνω τους την οποιαδήποτε υπόνοια ότι ανήκουν και αυτά στην lgbtqi κοινότητα ή γιατί τα στερεοτυπικά προσύμφωνα των κοινωνικών μας συμβολαίων έχουν βαθιά εμπλουτίσει τον εγκέφαλό τους με ετεροκανονικές νόρμες κι επομένως τα φτερά, τα πούπουλα και οι χαριτομενιές είναι μόνο για τις "τζαζλές"!

Τέτοιου είδους περιστατικά αναπαράγονται από άτομα -ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού- προς δυο ειδών κατηγορίες ατόμων. Προς αυτ@ που μπορεί να ανήκουν στην Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι. κοινότητα, αλλά και προς εκείν@ που μπορεί να εικάζεται διαφορετικότητα, χωρίς απαραίτητα να έχει εκδηλωθεί δημόσια ή να υπάρχει αυτοπροσδιορισμός. Η ομοφοβία ενυπάρχει το ίδιο τόσο μέσα Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι. όσο και σε ετεροφυλόφιλ@ άτομα! Για αυτό υπάρχει επίσης και το φαινόμενο της αυτό-ομοφοβίας, η οποία ορίζεται ως επίθεση που ασκεί κάποι@ σε Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι. άτομα ενώ και @ ίδι@ είναι μέλος της κοινότητας (Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι.). Για αυτό θεωρούμε πως όλ@ ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού είμαστε εν δυνάμει φορείς της ομοφοβίας που ενυπάρχει στις πατριαρχικές κοινωνίες. 

Αυτά και άλλα πολλά μπορεί να διαβάσει κανείς στο άρθρο του " Φύλο και Φτερό", το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ.


Πηγή: fulokaifteroreth.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου