12/6/15

Αλλαγή καταστατικού του Athens Pride

Μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση  διαβάζουμε στο Nooz.gr, όπου ο εκπρόσωπος του Athens Pride, Τέλης Ράπτης, ανακοινώνει τη διάλυση της οργανωτικής επιτροπής μία εβδομάδα μετά τις 13 Ιουνίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι όποιες διαδικασίες για αλλαγές του καταστατικού, ώστε να συμμετέχει πλήρως και ισότιμα και η τρανς κοινότητα.

Επιπλέον, παραδέχεται το ακραίο τρανσφοβικό λόγο που διατυπώθηκε από την πλευρά του Athens Pride, ζητά δημόσια συγγνώμη και κάνει έκκληση, έστω και την τελευταία στιγμή, με μοναδικό σκοπό την ενότητα της lgbtqi κοινότητας, να συμμετάσχει η τρανς κοινότητα στην υπερήφανη παρέλαση που θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας στις 19:00.

Δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει η τρανς κοινότητα ή αν έχει ήδη αντιδράσει στην παραπάνω είδηση, εμείς απλά να τονίσουμε ότι η παραδοχή και η δημόσια συγγνώμη είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ενότητα της lgbtqi κοινότητας.

Στο σημείο αυτό, και για όσους δεν έχουν διαβάσει το άρθρο μας "Οι lgbtqi οργανώσεις "παίρνουν θέση" και απέχουν!", θα θέλαμε να δώσουμε μια έντονα συναισθηματική εικόνα για το τι περίπου συνέβη, μέσα από τα γραφθέντα της Άννας Κουρουπού...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου