4/6/15

Η Caitlyn Jenner στα ελληνικά ΜΜΕ

Το θέμα της αλλαγής φύλου της Caitlyn Jenner, πρώην Bruce Jenner, Ολυμπιονίκη και πατριού της Kim Kardashian, προβλήθηκε στα ελληνικά media, τόσο στα διαδικτυακά όσο και σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.

Η Caitlyn, μέσα από το εξώφυλλο του Vanity Fair, θέλησε να κάνει την "παρθενική" της εμφάνιση στον κόσμο ως ολοκληρωμένη γυναίκα, αφού η διαδικασία επαναπροσδιορισμού του φύλου της έλαβε τέλος με επιτυχία.




Το ευχάριστο είναι ότι προβλήθηκε το γεγονός στις ειδήσεις των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, πράγμα το οποίο μας προσδίδει ορατότητα....και ας μην ξεχνιόμαστε, η ορατότητα είναι αυτή που κάμπτει τους δογματισμούς, την μισαλλοδοξία και τον φόβο που πηγάζει σε οτιδήποτε διαφορετικό.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε αρκετά τηλεοπτικά κανάλια, η "αποκάλυψη" της Caitlyn δεν παρουσιάστηκε με στόχο τον χλευασμό και τη διακωμώδηση, αλλά αντιθέτως προς κοινωνικό προβληματισμό και ευαισθητοποίηση, όπως για παράδειγμα στην τηλεοπτική εκπομπή του Μπογδάνου στο ΣΚΑΙ, όπου ο παρουσιαστής στήριξε ένθερμα την προσπάθεια της Caitlyn και αποδέχτηκε με ενθουσιασμό τη νέα της ταυτότητα. Δεν χρειάζεται να υπογραμμίζουμε κάθε φορά πόσο ευεργετικό είναι να προβάλλεται ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δείχνουν σεβασμό και στηρίζουν τα lgbtqi δικαιώματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου