17/6/15

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Ναι ή Όχι; Ψηφίστε!!!

Ένα ιδιότυπο debate εξελίσσεται μέσω της Athensvoice, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Η δική μας Ειρήνη Πετροπούλου από την οργάνωση "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο" επιχειρηματολογεί υπέρ, προτάσσοντας την ισονομία και υπογραμμίζοντας  ότι ο θεσμικός ρατσισμός είναι αυτός που δημιουργεί ευθύς εξαρχής θέσφατα και διαχέει τις διακρίσεις.

Αντίθετα η Βιβή Δάγκα, υπεύθυνη του Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής για τη Γυναικεία Ισοτιμία και Χειραφέτηση του ΚΚΕ, θεωρεί ότι η κοινωνία μας θα έπρεπε να ασχολείται με σοβαρότερα θέματα όπως τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καθώς και ότι το παιδί θα έχει παραποιημένη, ανορθολογική αντίληψη της βιολογικής σχέσης κι επομένως, εκτός από την τεκνοθεσία, απορρίπτει και το σύμφωνο συμβίωσης ως προθάλαμο σε περισσότερες μη αποδεκτές κατακτήσεις της lgbtqi κοινότητα.

Προς το παρόν τα αποτελέσματα δείχνουν υπέρ της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο δεν θα ήταν υπέροχο να δείχναμε λίγο την δυναμικότητά μας, ώστε η διαφορά μεταξύ των δύο απόψεων να μην αφήνει καμιά παρερμηνεία;


Για να σας βλέπω να ψηφίζετε!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου