22/4/16

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως εργαλείο υπέρ των lgbtqi δικαιωμάτων!

Μέσα από αυτό το μπλογκ χρόνια τώρα προσπαθούμε να αναδείξουμε τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσει η φωνή μας, όταν η τελευταία ενωθεί και ενσωματωθεί (προσοχή χωρίς να αλλοιωθεί) σε κάποιου είδους συλλογικότητα, ώστε οι διεκδικήσεις και οι κινητοποιήσεις να λαμβάνουν χαρακτήρα κινηματικό και μαζικό.

Ένας ακόμη τρόπος πίεσης προς την πολιτική ελίτ αυτού του τόπου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα που απασχολούν τους lgbtqi πολίτες του είναι και η εταιρική κοινωνική ευθύνη. Ενδεχομένως κάποιοι να μην γνωρίζετε τον όρο. Αντί, λοιπόν, να σας παραπέμψουμε στην σχετική βιβλιογραφία του MANAGEMENT, σας παραθέτουμε μία πραγματική ιστορία εταιρικής υπευθυνότητας και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Η γνωστή σε όλους μας  Deutsche Bank «πάγωσε» τα σχέδιά της να επεκταθεί στη Βόρεια Καρολίνα, αφού η Πολιτεία ενέκρινε νόμο, που ακυρώνει προστατευτικές διατάξεις υπέρ των lgbtqi ατόμων. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη σε μια διαμάχη μεταξύ επιχειρήσεων και συντηρητικών νομοθετών σχετικά με μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων, αναφέρουν οι Financial Times.


Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία ήδη απασχολεί 900 ανθρώπους σε ένα κέντρο λογισμικού στην περιοχή, σχεδίαζε να προσλάβει επιπλέον 250 εργαζόμενους μέχρι το 2017. Ωστόσο η εταιρία ανακοίνωσε πως τα σχέδιά της αναβάλλονται, εξαιτίας της θέσπισης μέτρων, βάσει των οποίων μέλη της κοινότητας LGBT εξαιρούνται των διατάξεων προστασίας από τις διακρίσεις.

Μην ξεχνάτε...εμείς είμαστε η κοινωνία! Εμείς έχουμε τη δύναμη να εκπροσωπούμε την φωνή της!! Όταν θα το καταλάβουμε αυτό, τότε ξαφνικά θα δείτε πως καταρρίπτονται συστήματα, καλούπια και νοοτροπίες που έχουν κάποιοι κατασκευάσει για να μας κρατούν μαντρωμένους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου