14/4/16

Workshop: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ QUEER ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Σεμινάριο από τ@ Maureen Bradley | Σεναριογράφ@/ Σκηνοθέτ@ / Παραγωγ@


Το Outview Film Festival με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά παρουσιάζει τ@ πολυβραβευμέν@ genderqueer σκηνοθέτ@ Maureen Bradley ως ομιλητ@ σε αυτό το σεμινάριο/παρουσίαση:

“Παραγωγή ανεξάρτητων queer ταινιών με χαμηλό μπάτζετ”
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016, στις 17:00, Αίθουσα 2, είσοδος ελεύθερη
(Περιορισμένες θέσεις, δηλώστε συμμετοχή στο office@outview.gr)

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.


Με πάνω από 40 ταινίες μικρού μήκους, που έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ παγκοσμίως, @ Maureen παρουσιάζει την πιο πρόσφατη ταινία που σκηνοθέτησε, “TWO 4 ONE” στο Outview Film Festival, πριν όμως από την προβολή θα μοιραστεί τις γνώσεις τ@ μαζί μας, μιλώντας για το θέμα του κινηματογραφικού μπάτζετ. Θα μιλήσει για:

• τα διάφορα κόστη μιας ταινίας
• πώς αυτά μοιράζονται στα διάφορα τμήματα της παραγωγής
• πώς βρίσκουμε χρηματοδότηση
• διαδικασία crowdfunding στην πλατφόρμα Indiegogo

Θα προβληθούν μικρά βίντεο από τη δουλειά τ@ και θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό στο τέλος της διάλεξης.

@ Maureen πρόσφατα έκανε παραγωγή στην ταινία μικρού μήκους “TIL DEATH“, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών στο πρόγραμμα της Telefilm Not Short on Talent το 2014. Το 2011 κέρδισε βραβείο Leo για την καλύτερη Web Σειρά (FRESHMAN’S WHARF), στην οποία έκανε εκτέλεση παραγωγής και σκηνοθεσία.

Μεταξύ άλλων έχει κερδίσει τα βραβεία:

2011 Freshman’s Wharf, Leo Award for Best Web Series, director/Exec Producer
2010 Pants on Fire, Golden Remi Award for Film Direction, Worldfest Houston Film Festival
2005 What Remains Human, short listed, PlanetOut International Short Movie Awards 1999 Go Dyke! Go! Audience Award, Philadelphia Gay and Lesbian Film Festival
Best Short, Akron Gay and Lesbian Film Festival
1997 Forever, Best Experimental Film/Video, Reelings Festival, Chicago
1993 Queer Across Canada, Best Short Film, Santa Barbara Gay and Lesbian Film Fest

@ Maureen Bradley είναι Καναδ@ σκηνοθέτ@, καθηγήτ@, media artist και curator. Έχει κάνει πάνω από σαράντα ταινίες μικρού μήκους και το έργο της έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Μέσα από τη δουλειά της, αμφισβητεί τις παραδοσιακές νόρμες του φύλου και αντιτίθεται στην ετεροκανονικότητα, που κυριαρχεί στη βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Η δουλειά τ@ περιλαμβάνει κυρίως queer χαρακτήρες και θέματα και εστιάζει στο να φέρει μη παραδοσιακές αναπαραστάσεις του φύλου και της σεξουαλικότητας στις ταινίες. Έχει παίξει ενεργό ρόλο στην καναδική ανεξάρτητη κινηματογραφική κοινότητα και οι πολυβραβευμένες παραγωγές της έχουν προβληθεί σε γκαλερί και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, όπως στο Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ, Κεμπέκ. Μεγάλωσε με αγάπη για τη μουσική αλλά αργότερα ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για το μοντάζ, τον κινηματογράφο και της media art. Σήμερα εργάζεται ως αναπληρώτ@ καθηγήτ@ στο Πανεπιστήμιο της Βικτώρια στο Τμήμα Γραφής. Κατοικεί στη Βικτώρια, στη Βρετανική Κολομβία με τη σύντροφό της, Stacey Horton, και την κόρη τους, Ruby.

@ Maureen Bradley είναι καλεσμένη και θα φιλοξενηθεί στο φετινό Outview Film Festival που θα γίνει 14-24 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με αφορμή την ταινία «Two 4 One», που είναι και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της και η πιο αξιοσημείωτη δουλειά της μέχρι σήμερα.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός τρανς άνδρα, του Adam, ο οποίος συμφωνεί να έχουν ένα one-night stand με την πρώην κοπέλα του Miriam και πως και οι δύο καταλήγουν –κατά λάθος και εκ προθέσεως – να κυοφορούν, με τον Adam να αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους τρόπους με τους οποίους η κατάσταση αυτή συγχέει την ταυτότητα του φύλου του. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι καναδοί ηθοποιοί Gavin Crawford, Naomi Snieckus, και Gabrielle Rose. @ Bradley έχει δηλώσει ότι εργάζεται στην ταινία για να δημιουργήσει μια ευρύτερη εκπροσώπηση του οικογενειακού προγραμματισμού, έξω από τις παραδοσιακές ετεροφυλοφιλικές αντιλήψεις.

Η προβολή της ταινίας “TWO 4 ONE” θα προβληθεί την Τρίτη 19 Απριλίου στις 21.45 στην αίθουσα 1

Πηγή: facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου