26/4/16

Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας: Έκρηξη ρατσιστικών επιθέσεων κατά lgbtqi ατόμων!!!

Έκρηξη ρατσιστικών επιθέσεων παρατηρείται στη χώρα μας, σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση του Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015, το Δίκτυο κατέγραψε, μέσω συνεντεύξεων με τα θύματα, 273 περιστατικά ρατσιστικής βίας με περισσότερα από 300 θύματα. Στα 75 περιστατικά στοχοποιήθηκαν μετανάστες-ριες ή πρόσφυγες λόγω εθνικής ή εθνοτικής προέλευσης, θρησκείας ή χρώματος. Στα 185 περιστατικά στοχοποιήθηκαν ΛΟΑΤKI (σε 10 περιστατικά εξ αυτών, τα θύματα στοχοποιήθηκαν ως ακτιβιστές). Σε 5 περιστατικά στοχοποιήθηκαν υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είτε λόγω της δράσης τους υπέρ των προσφύγων ή/και των μεταναστών-ριών, είτε λόγω της αντισημιτικής τους δράσης. Σε 5 περιστατικά στοχοποιήθηκαν ιεροί ή συμβολικοί χώροι ή χώροι συλλογικοτήτων. Τέλος, για πρώτη φορά καταγράφηκαν 1 περιστατικό κατά μέλους της μουσουλμανικής μειονότητας και 2 περιστατικά κατά παιδιών Ρομά. Τα στοιχεία παρουσίασε η Βοηθός Συντονίστρια του Δικτύου, Τίνα Σταυρινάκη.
Φαίνεται πως οι "βιαστές" της ανθρώπινης αξιοπρέπειας έχουν βάλει στόχο τόσο τον lgbtqi χώρο, όσο και τους ίδιους τους ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά στο lgbtqi κίνημα.

Έχουμε ξαναγράψει για αυτό το φαινόμενο και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς το βιώνουμε καθημερινά, άσχετα αν καταγράφεται επισήμως  ή όχι από κάποιον φορέα. Το νέο σε αυτή την Έκθεση είναι η τάση για στροφή των ομάδων στοχοποίησης και εκτέλεσης ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος εκείνων που δεν διστάζουν να εκπροσωπούν την lgbtqi κοινότητα σε κάθε της πρωτοβουλία για διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Δηλαδή, παρατηρείται μια αλλαγή στρατηγικής, όπου οι εγκέφαλοι του σχεδιασμού αυτών των επιθέσεων προχωρούν πλέον ευθέως ενάντια σε όσους ηγούνται της προσπάθειας για πραγματική ισονομία στον lgbtqi χώρο. Αυτό φυσικά ερμηνεύεται ως τακτική πανικού!!! Ναι, καλά διαβάσατε.....οι "οργανωμένοι"ρατσιστές βρίσκονται σε πανικό, διότι φαίνεται ότι η βία έναντι των lgbtqi πολιτών όχι μόνο δεν κατάφερε να σπείρει τον φόβο και να μας καθηλώσει στους καναπέδες (και στις ντουλάπες) μας, αλλά αντίθετα λειτούργησε ως καταλύτης για να απαιτήσουμε πιο δυναμικά την νομική αναγνώριση των δικαιωμάτων μας. Η αρχή έγινε με το σύμφωνο συμβίωσης και έπεται η νομοθέτηση για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (δείτε σχετικό άρθρο εδώ).


Βλέπουν ότι χάνουν το "παιχνίδι" της καταστολής μέσω της καταπίεσης και αλλάζουν στρατηγική...κατευθύνουν την επίθεση ενάντια στους "μπροστάρηδες", σε εκείνους που σηκώνουν κεφάλι, δεν σιωπούν και δεν ανέχονται το σύστημα που θέλουν να μας επιβάλλουν και που το φωνάζουν σε κάθε γωνιά, με κάθε ευκαιρία, on & off camera, δημόσια και ιδιωτικά, με τη στάση ζωής τους και μέχρι την τελευταία ανάσα τους!!

#Σιγά_μη_φοβηθώ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου