23/5/15

Η ίση μεταχείριση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη αναδεικνύει με ανακοίνωσή του τα αυτονόητα και η Πολιτεία κωφεύει ή αλλιώς στρίβειν δια του αρραβώνος. Στο Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας/Τρανσφοβίας, ο Συνήγορος του Πολίτη υπογραμμίζει την έξαρση των ρατσιστικών περιστατικών ενάντια στα lgbtqi άτομα, καταγγέλλει την έλλειψη νομικού πλαισίου, η οποία στην ουσία επιτρέπει τις διακρίσεις εις βάρος τους και καλεί την Πολιτεία να δράσει, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη, η ισονομία και εμμέσως πλην σαφώς....η Δημοκρατία!

Πολλοί αναρωτιούνται αν τελικά όλο αυτό ωφελεί σε τίποτα, αφού ξέρουμε a priori ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει...τουλάχιστον όχι με τις προτροπές του Συνηγόρου του Πολίτη. Κι όμως...δεν έχουν δίκιο. Ένα τέτοιο θεσμικό όργανο μας εξασφαλίζει και επισήμως ορατότητα...βήμα για να ακουστεί η φωνή μας...μας τοποθετεί στην σκακιέρα ακριβώς απέναντι από το σύστημα, το οποίο πλέον είναι αναγκασμένο να μας κοιτάει κατάματα. Είναι το δεύτερο πολύ σημαντικό στάδιο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας...η προσέγγιση επίσημων φορέων και η διεισδυτική επιρροή τους υπέρ της lgbtqi ατζέντας σε ένα σύστημα που μας αγνοεί επιδεικτικά. Το πρώτο στάδιο είναι η δική μας αφύπνιση και μαζική κινητοποίηση, ώστε να αποκτήσει η φωνή μας δυναμική για να προσελκύσουμε συμμάχους ισχυρούς στον αγώνα μας.

Βέβαια, θα ήταν πολύ χρήσιμο αν οι προτάσεις-κατευθύνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη ήταν δεσμευτικές για την Πολιτεία ή να ήταν κατά κάποιο τρόπο υποχρεωτικό να ενσωματωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο ήδη υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Όσο ζούμε ελπίζουμε...και σίγουρα αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για το καλύτερο!!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με την τοποθέτηση και τα επιχειρήματα.
    Μήπως να αποφεύγαμε την λέξη "ατζέντα";
    Σορρυ αλλά ..υπάρχουν πολλοί με iq τζωρτζ Μπους ακόμη
    και στη χώρα μας που πιστεύουν -ναι, στην Ελλάδα των απίστευτων ομοφοβικών επιθέσεων και των μηδενικών δικαιωμάτων- σε αυτή την περίφημη "gay ατζέντα".
    Φιλικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή