6/5/15

Όχι στη βία! Δικαιοσύνη ΤΩΡΑ!

Διαβάσαμε στο iefimerida για ένα ακόμα τρανσφοβικό περιστατικό, όπου το τρανς άτομο ξυλοκοπήθηκε, ενώ ο φίλος της μαχαιρώθηκε από μπράβους του μαγαζιού, στο οποίο διασκέδαζαν.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, που είχε και τα γενέθλιά της, πήγε με την παρέα της σε ένα μπαρ στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, και ενώ διασκέδαζαν, ο ιδιοκτήτης του μπαρ έβαλε πέντε μπράβους να τη χτυπήσουν και όταν ο φίλος της προσπάθησε να την υπερασπιστεί, τον έσπρωξαν από τις σκάλες και τον μαχαίρωσαν στο χέρι.

Όμως, η περιπέτεια για την Κ. δεν τελειώνει εδώ,
καθώς ο αστυνομικός, στον οποίο κατήγγειλε το περιστατικό,  φέρθηκε σε εκείνη και την παρέα της με εξευτελιστικό τρόπο, ενώ αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Μάλιστα, αρνήθηκε να της δώσει και νερό, αν και υπέφερε από έντονη ζαλάδα, εξαιτίας των χτυπημάτων που είχε δεχθεί με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η Σ.Κ. έγραψε στo Facebook το Σάββατο:


Μάλιστα, η Κ. το πρωί της Δευτέρας προχώρησε και σε νέα καταγγελία μέσω Facebook, αφού κάποια άτομα προσπαθούσαν να κατεβάσουν το προφίλ της....



Η Πρόεδρος του ΣΥΔ, Μαρίνα Γαλανού, παρενέβη άμεσα και μας ενημερώνει ότι το σωματείο προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη


Θυμόμαστε κάτι υποσχέσεις για μία Αστυνομία που θα σέβεται και θα προστατεύει τον πολίτη...δυστυχώς ΚΑΜΙΑ αλλαγή δεν έχει γίνει στη νοοτροπία της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στα lgbtqi άτομα, ούτε καν πρωτοβουλίες να ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα σχετικής επιμόρφωσης - ευαισθητοποίησης. Τουλάχιστον πλέον ο Νόμος μας δίνει ένα δυνατό εργαλείο υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας...ας ελπίσουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη άμεσα και παραδειγματικά!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου