26/5/15

Ελλάδα: lgbtqi rights = human rights (or maybe not?)

Διαβάσαμε την Κυριακή (22/5) ότι η Ιρλανδία είπε ΝΑΙ στους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών. Η χαρά μας μεγάλη που το 62% του ιρλανδικού λαού πιστεύει στην ισονομία και τη δημοκρατία. Παραδόξως η κοινωνία της Ιρλανδίας είναι βαθιά συντηρητική και παραδοσιακά καθολική, δύο παράμετροι που συνήθως αποτελούν τροχοπέδη στην διεκδίκηση των lgbtqi δικαιωμάτων.

Το θέμα κυριάρχησε στις συζητήσεις όπως και τα χαμόγελα και οι επιδοκιμασίες για το αποτέλεσμα. Όλοι δήλωναν πόσο σωστό είναι να επιτρέπεται ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και πόσο δημοκράτες είναι και αισθάνονται. Ωστόσο, όταν θέσαμε το ζήτημα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα έπρεπε να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης, καθώς μία δημοκρατία έχει καθήκον να τα προστατεύει, ανεξαρτήτως το τι πιστεύει η κοινή γνώμη, μιας και αυτή χειραγωγείται ποικιλοτρόπως, πήραμε τις εξής απαντήσεις:
  • Τα lgbtqi δικαιώματα δεν είναι ανθρώπινα δικαιώματα (!!!!!!!!)
  • Η δημοκρατία δεν είναι και το καλύτερο πολίτευμα (???)
  • Σε μια δημοκρατία δεν γίνεται πάντα το σωστό (!!!???!!!!)
  • Το δημοψήφισμα είναι η δημοκρατικότερη έκφραση της βούλησης του λαού και θα πρέπει να σεβόμαστε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα
Μάλιστα....καλά διαβάσατε...εμείς πάλι δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας, ειδικά επειδή τα σχόλια αυτά προέρχονταν από ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό, υποστηρικτές των lgbtqi δικαιωμάτων, με αριστερές αντιλήψεις και αντίστοιχο (όχι αποκλειστικά ετεροφυλόφιλο) κοινωνικό κύκλο.

Οι εκπτώσεις στη δημοκρατία που είναι διατεθειμένοι ορισμένοι άνθρωποι να αποδεχτούν, στερώντας κατά το δοκούν δικαιώματα και επιβραβεύοντας ρατσιστικές διακρίσεις, μας θυμώνει! Το ότι το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ευτυχία, στην αγάπη και την οικογένεια δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα όταν είσαι ομοφυλόφιλος/-η, παρά μόνο για τον ετεροφυλόφιλο/-η, μας λυπεί αφάνταστα. Όταν φέραμε το παράδειγμα του ναζισμού, όπου η πλειοψηφία ενός λαού πίστευε στο ότι ήταν σωστό να στείλεις τόσα εκατομμύρια ανθρώπους στα κρεματόρια και στους θαλάμους αερίων, πάγωσαν!!!!....δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους "η δικτατορία της πλειοψηφίας"!!! Η απάντηση:::: Υπερβολές!!!....ε και τι να κάνουμε...έτσι είναι η ζωή....άδικη!!

Στην Ιρλανδία πάντως δήλωσαν δημόσια υπέρ πολιτικοί από όλα σχεδόν τα κόμματα, αθλητές και καλλιτέχνες, διάσημοι ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα, εντός και εκτός Ιρλανδίας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου