30/5/15

Ήρθε η ώρα της Βουλής!

Διαβάζουμε στο efsyn.gr για τις επίσημες τοποθετήσεις  δημόσιων φορέων υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατά των ρατσιστικών διακρίσεων....

Τοποθετήσεις
Την ανάγκη αυτή αναγνώρισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ Β. Φούκας, που παραδέχτηκε πως μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των ΕΔΕ ενθαρρύνουν την αίσθηση ατιμωρησίας των αστυνομικών.
Η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων Αικ. Μπαρτζώκα μίλησε για «διωγμό» και «βασανιστική διαδικασία» που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤ στην Ελλάδα, αναγνώρισε την εξάντληση της υπομονής τους και δήλωσε ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους έχει σχεδιαστεί για το δεύτερο εξάμηνο του κυβερνητικού έργου.
Ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Β. Καρύδης, σημείωσε πως σε περιόδους κρίσης αναδεικνύεται ακόμα πιο επιτακτικά η αξία προστασίας των μειοψηφιών.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ΛΟΑΤ οργανώσεων ζήτησαν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης και του πλήρους σεβασμού στη διαφορετικότητα. 
«Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει τον δημόσιο χώρο χωρίς φόβο ή απειλές για την ασφάλειά του», σημείωσε η Ελίζα Γκορόγια από το Διεθνές Γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας.
Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο να ακούει κανείς από τα πιο επίσημα χείλη λόγια υποστήριξης των lgbtqi δικαιωμάτων, όταν μέχρι και πριν λίγο καιρό μας κυνηγούσαν διάφορες ομάδες στα στενά του Γκαζιού και δεν κουνιόταν φύλο. Το κλίμα έχει αλλάξει εμφανώς προς το καλύτερο, οι οργανώσεις αρχίζουν και αναπτύσσουν εποικοδομητικές συμμαχίες και οι δημόσιοι φορείς πλέον στηρίζουν ανοικτά και περήφανα τα δικαιώματα της κοινότητας. Το μόνο που απομένει είναι, εφόσον πλεόν ζούμε σε μία χώρα με αριστερή διακυβέρνηση, να ανοίξουμε το διάλογο και επισήμως, ώστε να υιοθετήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία υποστήριξης της διαφορετικότητας μέσα στην κοινωνία και καταπολέμησης των στερεοτυπικών και σεξιστικών προτύπων διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης.

Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και τα μαθήματα σεξουαλικής επιμόρφωσης των παιδιών από τα νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με το παρακάτω βιντεο-ρεπορτάζ, τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την εκπαίδευση για το σώμα τους, καθώς και να καταρρίπτουν τα στερεότυπα και τους δογματισμούς γύρω από το φύλο, ώστε μεγαλώνοντας να νιώθουν αληθινά ελεύθεροι και ασφαλείς να ζήσουν τη ζωή τους όπως ακριβώς την φαντάζονται.



Εδώ καταρρίπτεται και ο μύθος, τον οποίο ορισμένοι έχουν κάνει σημαία τους, ότι τα μαθήματα περί σεξουαλικότητας και φύλου διαβρώνουν τις ηθικές αξίες των παιδιών και τα προτρέπουν στην πορνεία, αφού η Ολλανδία, όπου διδάσκονται εδώ και χρόνια τα συγκεκριμένα μαθήματα, έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης στον ΚΟΣΜΟ!!! Και αυτά τα ευεργετικά μαθήματα είναι υποχρεωτικά βάσει ΝΟΜΟΥ!!!! Καιρός είναι λοιπόν και η δική μας Βουλή να κάνει κάτι καλό γι' αυτή τη χώρα, πλάθοντας την αυριανή κοινωνία από τη βάση της....τα παιδιά!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου