26/5/15

Kiss-Inn: Ο δημιουργικός τρόπος αντίδρασης!

Φωτ: Αλέξανδρος Κατσής Πηγή: www.lifo.gr
Το ότι ορισμένοι lgbtqi friendly χώροι επιδεικνύουν ομοφοβικές συμπεριφορές....δεν μας εκπλήσσει, γιατί έχουμε δει πολλά τέτοια περιστατικά στο παρελθόν. Σίγουρα μας απογοητεύει, διότι σε καιρούς που ο φασισμός και η βία βρίσκουν συνεχώς βήμα στην καθημερινότητά μας, θα πρέπει η κοινότητα να παραμένει ενωμένη και οι lgbtqi friendly χώροι να αποτελούν καταφύγιο των lgbtqi ατόμων ή έστω "προπύργιο" της δημοκρατίας που τόσο αποζητούμε.

Ευτυχώς αυτή μας η απογοήτευση γρήγορα παραμερίζεται από συναισθήματα δικαίωσης, δυναμικότητας και ακτιβιστικής επαναστατικότητας, όταν η lgbtqi κοινότητα οργανώνεται, συντονίζεται και αντιδρά άμεσα με δημιουργικότητα, με έμπνευση και με χιούμορ.

Όλος αυτός ο πρόλογος και άλλος τόσος αξίζει να γραφτεί, προκειμένου να αναδειχτεί η κίνηση της lgbtqi κοινότητας να αντιτάξει την αγάπη ενάντια στον ρατσισμό και την ομοφοβία.

Φιλικά προσκείμενα μέσα δημοσιεύουν τόσο το ομοφοβικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε γνωστό lgbtqi friendly, όσο και την άμεση απάντηση της κοινότητας, που μας γεμίζει υπερηφάνεια.

Γράφει ο Δήμητρης Βαρελάς στο Antivirus...

  «Καθόμασταν στο μέσα χώρο του καφέ και στο διπλανό τραπέζι από εμάς ήταν ένα νεαρό gay ζευγάρι το οποίο είχαν πιαστεί αγκαλιά, κρατούσαν τα χέρια και, ενίοτε, έριχναν και ένα πεταχτό φιλί. Εδώ να πούμε πως πέρα από εμάς (τέσσερις) δεν ήταν κανένας άλλος πελάτης στον μέσα χώρο του καταστήματος. Από το πουθενά έρχεται η σερβιτόρα στα παιδιά και τους λέει, με ευγενικό τρόπο, να σταματήσουν και να είναι πιο διακριτικοί γιατί «προκαλούν». Όταν την ρώτησαν αν κάποιος ενοχλήθηκε από αυτό και τους είπε κάτι η ίδια είπε πως η διοίκηση του μαγαζιού της είπε να τους πει αυτό το πράγμα γιατί κατά καιρούς είχαν παράπονα! Και το ίδιο θα έλεγαν και σε ένα str8 ζευγάρι, όπως είπε χαρακτηριστικά η σερβιτόρα. Μετά από λίγο τα παιδιά, αν και εμφανώς ενοχλημένα, ευγενικά πλήρωσαν και έφυγαν. Εμείς, ακούγοντας όλα αυτά, μείναμε αποσβολωμένοι...!».

Το αποτέλεσμα ήταν να διοργανωθεί το event "Kiss-Inn" στις 22 Μαΐου, όπου ορισμένα ομόφυλα ζευγάρια φιλιόντουσαν μπροστά στο εν λόγω μαγαζί, προκειμένου....





 «Με την δράση αυτή θέλαμε τόσο να διαμαρτυρηθούμε για την συμπεριφορά του καταστήματος, όσο και για να διεκδικήσουμε την ορατότητα μας, την ελευθερία της έκφρασης, την ισότιμη θέση μας στον δημόσιο χώρο. Να δηλώσουμε πως με το να υπάρχουμε και να εκφραζόμαστε δεν "προκαλούμε". Στην κοινωνία του "Δεν με νοιάζει τι κάνεις στο κρεββάτι σου" είναι αναμενόμενο πως η LGBTQ+ ορατότητα ενοχλεί. "Προκαλεί". Δεν είναι τυχαίο που αυτή είναι η μόνιμη ερώτηση κάποιων όποτε καταγγέλλεται ένα ομοφοβικό περιστατικό. "Μήπως προκάλεσαν;" Πρόκληση όμως δεν είναι να διεκδικούμε τα για τον υπόλοιπο κόσμο αυτονόητα. Δεν είναι το να μπορούμε να αγκαλιάσουμε, να κρατήσουμε από το χέρι ή να φιλήσουμε τον ή την σύντροφο μας. Πρόκληση είναι να τα στερούμαστε και να δεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές κάθε φορά που τολμάμε να εκφραστούμε ελεύθερα, να πούμε πως είμαστε κι εμείς εδώ. Όχι στην αιμοφοβία, την συντηρητικοποίηση, τον πουριτανισμό. Ναι στα φιλιά!» γράφει ο Ζακ Κωστόπουλος στην Lifo.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου