19/5/15

Χτύπημα της Euroleage ενάντια στην Ομοφοβία/Τρανσφοβία

Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί στο αθλητικό (και όχι μόνο) γίγνεσθαι με το «καυτό» φιλί των Νοτσιόνι και Καμπάτσο, μετά τον τελικό με τον Ολυμπιακό στο Final 4 της Euroleague.




Το θέμα ανέδειξε το αργεντίνικο περιοδικό "Básquet Plus", δημοσιεύοντας τη φωτογραφία στο Twitter.




Δεν ξέρουμε αν είχαν κάποια σκοπιμότητα που μοιράστηκαν αυτό το φιλί ή απλά πάνω στην τρέλα και την ευτυχία τους απλά συνέβη και αυτό.Το θέμα δεν είναι αν οι δύο αθλητές είναι ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι ή οτιδήποτε άλλο.  Το έχουμε ξαναπεί ότι οι ταμπέλες είναι για τα τρόφιμα στο ράφι...όχι για τους ανθρώπους! Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το συγκεκριμένο φιλί και συνέβη και προβλήθηκε, συμβάλλοντας στην ορατότητα και στην καταπολέμηση της προπαγάνδας περί "ανωμαλίας" των gay, στην κατάρριψη των σεξιστικών στερεοτύπων, που θέλουν τον άνδρα αθλητή "άντρακλα", ετεροφυλόφιλο αποκλειστικά, "σωστό επιβήτορα" με συγκεκριμένο τρόπο ζωής, έκφρασης και συμπεριφοράς.

Ποιος τώρα μπορεί να κάνει ομοφοβικά σχόλια ενάντια σε αθλητές που στέφθηκαν τροπαιούχοι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο; Ποιος θα τολμούσε να θίξει τον ανδρισμό αυτών των "γιγάντων" του αθλητισμού;

Μπράβο στα παιδιά που ζουν την κάθε στιγμή στης ζωή τους έτσι ακριβώς όπως την νιώθουν, χωρίς "εκπτώσεις" και ψεύτικους στερεοτυπικούς και περιοριστικούς κανόνες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου