7/4/13

Έκτακτο Ανακοινωθέν: Ομοφοβική Επίθεση!

Μία ακόμη επίθεση κατά ομοφυλόφιλων σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς άγνωστους, με θύματα τον Τάσο Σταφυλίδη, ηθοποιό και πρώην βουλευτή του σουηδικού κοινοβουλίου, και έναν φίλο του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του 10%, ο Τάσος Σταφυλίδης, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές, γύριζε από τη βραδινή του έξοδο παρέα με έναν φίλο του, όταν ξαφνικά τους επιτέθηκαν τρεις μαυροντυμένοι μασκοφόροι...

«Φώναξαν παλιόπουστες στα ελληνικά κι έπειτα άρχισαν οι γροθιές και οι κλωτσιές. Πρέπει να μας είχαν πάρει στο κατόπι», δήλωσε ο ίδιος.


Οι τρεις άντρες χτύπησαν και κλότσησαν τον Τάσο και τον φίλο του και σε όλο τους το σώμα και το κεφάλι.

«Η πρώτη μας σκέψη ήταν ότι θα μας ληστέψουν», λέει ο Τάσος, ωστόσο οι θύτες τους άφησαν κατάκοιτους στο δρόμο, χωρίς να τους πάρουν τίποτα. Πλέον  ο Τάσος Σταφυλίδης έχει συνειδητοποιήσει ότι ο ίδιος και ο φίλος του έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, ενώ κάθε μέρα που περνάει αισθάνεται όλο και πιο σίγουρος ότι αυτοί οι τρεις άνδρες τους παρακολουθούσαν από πριν.

«Δεν θα μπορούσαν να ξέρουν ότι είμαστε γκέι αν δεν μας παρακολουθούσαν στην πλατεία, βλέποντάς μας να μιλάμε και να γελάμε».

Εφτά χρόνια είχε ο Τάσος να επισκεφτεί την Ελλάδα και οι αλλαγές στη χώρα μας λόγω της κρίσης είναι εμφανείς.

«Αυτά τα πράγματα πάνε χέρι-χέρι όταν η ευημερία μιας κοινωνίας καταρρέει. Η κρίση κάνει τους ανθρώπους επιρρεπείς σε τέτοιου είδους ρητορική και συναισθήματα».

Ο Τάσος είναι ακτιβιστής και κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει υπερασπιστεί αρκετές φορές την ισονομία και την ισοπολιτεία ως υπέρτατες αξίες μιας αληθινά δημοκρατικής κοινωνίας , ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στοχοποιηθεί και έχει δεχτεί απειλές για αυτό ακριβώς το ρόλο. Ωστόσο, βλέποντας τις αλλαγές στην Ευρώπη αισθάνεται ολοένα και περισσότερο ανήσυχος.

«Ο ρατσισμός και η ομοφοβία στην Ευρώπη και τη Σουηδία είναι πολύ χειρότερη απ' ό,τι θεωρούσα», λέει ο Τάσος Σταφυλίδης.




Πηγή: 10percent.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου