10/4/13

Η αμφιλεγόμενη συνέντευξη Jeremy Irons

Στην Huffington Post έδωσε συνέντευξη ο διάσημος ηθοποιός, Jeremy Irons, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι ο γάμος στα ομόφυλα ζευγάρια ενδεχομένως να ενθαρρύνει την αποφυγή των φόρων κληρονομικότητας.

Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος ζήτησε τη γνώμη του ηθοποιού για το επίκαιρο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο Jeremy Irons είπε τα εξής:


"Μμμμ...δεν  ξέρω, δηλαδή το όλο θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και δεν έχω κάποιο δυνατό συναίσθημα πάνω σ'αυτό. Βλέπετε, αυτό που είχαμε στην Αγγλία, το οποίο δεν ήταν γάμος, αλλά μπορούσες να κάνεις μία ένωση, αν ήσουν gay, ένα σύμφωνο συμβίωσης, με τα ίδια δικαιώματα (με αυτά του γάμου) αλλά χωρίς (να υιοθετείς) το όνομα...αλλά τώρα μου φαίνεται ότι παλεύουν για (το δικαίωμα στο να μοιράζονται) το όνομα και ανησυχώ μήπως κατά κάποιο τρόπο υποτιμούμε ή αλλάζουμε το νόημα του γάμου. Μμμ...απλά ανησυχώ γι'αυτό! Επίσης, από πλευράς φορολογίας τίθεται ένα ενδιαφέρον ζήτημα. Βλέπετε, δεν θα μπορούσε ο πατέρας να παντρευτεί τον γιο του;"

Δημοσιογράφος: "Αυτό θα ήταν παράνομο, γιατί είναι αιμομιξία!"

Jeremy Irons: "Δεν υπάρχει αιμομιξία ανάμεσα σε άνδρες....η αιμομιξία έχει να κάνει με τα παιδιά, αλλά δύο άνδρες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και άρα η αιμομιξία δεν το καλύπτει αυτό...και άρα αν θέλω ο γιος μου να κληρονομήσει την περιουσία μου χωρίς να πληρώσει το αντίστοιχο τέλος, θα μπορούσα να τον παντρευτώ και να μεταβιβάσω την περιουσία μου σε αυτόν."

Δημοσιογράφος: "Νομίζω ότι και πάλι ο νόμος περί αιμομιξίας θα τους σταματούσε!"

J.I.: "Αλήθεια; Γιατί;"

Δημοσιογράφος: "Γιατί δεν νομίζω ότι ο νόμος βασίζεται μόνο στη λογική της αναπαραγωγής! Υπάρχει επίσης και μια ηθική βάση πίσω από το σκεπτικό του."

J.I.: "Εγώ πιστεύω πως για τους δικηγόρους θα είναι περίπατος ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών! Όπως και να 'χει, δεν έχω κάποια συγκεκριμένη άποψη προς τη μία ή την άλλη πλευρά...απλά εύχομαι σε όλους όσους συζούν με ένα άλλο άτομο καλή τύχη, γιατί είναι φανταστικό!!"

Δημοσιογράφος: "Μιλάτε σαν γνήσιος ευτυχισμένος παντρεμένος!"

J.I.: "Ναι, επίσης ως άνθρωπος που αγαπάει πολύ τον σκύλο του. Το να ζεις μαζί με ένα άλλο ζώο, είτε αυτό είναι σύζυγος είτε σκύλος, είναι καταπληκτικό!! Είναι υπέροχο να έχεις κάποιον να αγαπάς! Δεν νομίζω ότι το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο."

Δημοσιογράφος: "Το ακούσατε πρώτοι, ο Jeremy θα παντρευτεί τον σκύλο του!!!!!"



Να ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο οι ετεροφυλόφιλοι θα πρέπει να στηρίζουν την νομιμοποίηση των gay γάμων...η αποφυγή των φόρων κληρονομιάς!


Πηγή: huffingtonpost.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου